Lionel Messi pahoitteli elettään MM-kisoissa: ”Se ei ollut suunniteltua”

Messi osoitti ivansa Hollannin päävalmentajalle Louis van Gaalille puolivälieräottelussa.

Lionel Messi tuuletti Hollanti-puolivälieräottelun jälkeen.

31.1. 18:31

Jalkapallotähti Lionel Messi juhli uransa täydentänyttä MM-kultaa joulukuussa, kun Argentiina nousi alkuvaikeuksien jälkeen mestariksi Qatarissa pelatussa MM-turnauksessa.

Messi valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi, mutta hänen toimintansa ehti myös herättää kritiikkiä turnauksen aikana. Nyt Messi on pahoitellut käytöstään.

Erityisesti puolivälieräottelu Hollantia vastaan oli sellainen, josta Messikin mieluiten unohtaisi osan. Argentiina menetti 2–0-johtonsa ottelun loppuhetkillä, mutta eteni lopulta jatkoon rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Argentiinan pelaajat tuulettivat voittoa villisti ja ilveilivät Hollannin pelaajille. Messi puolestaan juoksi oman maalinsa jälkeen Hollannin päävalmentajan Louis van Gaalin eteen ja laittoi kädet korvilleen. Myöhemmin argentiinalaistähti kutsui Hollannin maalit tehnyttä Wout Weghorstia typerykseksi.

Messi antoi ensimmäisen ison haastattelun argentiinalaiselle radiotoimittajalle Andy Kusnetzoffille, ja Buenos Aires Herald siteeraa haastattelua.

Messi kommentoi myös puolivälierän elettään.

”Se ei tietystikään ollut hyvin tehty, enkä ole iloinen tapahtuneesta. Sellaisessa tilanteessa on niin virittynyt, ettei ajattele vaan pelkästään reagoi”, Messi pahoitteli.

Messin ele oli entisen argentiinalaispelaajan Juan Riquelmen tunnetuksi tekemä. Riquelme ja van Gaal eivät tulleet toimeen keskenään aikanaan Barcelonassa, joten Messi päätti käyttää maanmiehensä tuuletusta ivatakseen hollantilaisluotsia.

”Se ei ollut suunniteltua, se vain meni niin. En tee mielelläni noin, mutta tuollaisia asioita tapahtuu.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat