Venäjän olympia­komitean johtaja: Urheilijoihimme ei saa soveltaa erityis­ehtoja

Kansainvälinen olympiakomitea suosittelee Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoiden paluuta kansainvälisiin kilpailuihin ”tiukoin ehdoin”.

Stanislav Pozdnjakov puhuu uhmakkaasti venäläisurheilijoiden puolesta.

31.1. 18:48

Venäjän olympiakomitean puheenjohtaja Stanislav Pozdnjakov vaatii, että venäläisurheilijoihin ei saa soveltaa erityisehtoja muiden maiden urheilijoihin verrattuna.

Pozdnjakovin kommentin taustalla on Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n viime viikon ilmoitus, ettei Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoita saa sulkea kilpailuista kansallisuuden takia.

KOK suosittelua, että kyseisten maiden urheilijoiden paluuta kansainvälisiin kilpailuihin ”tiukoin ehdoin,” selvitetään edelleen. Luultavasti se tarkoittaisi sitä, että venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat kilpailisivat ensi vuoden kesäolympialaisissa Pariisissa niin sanottuina neutraaleina urheilijoina ilman kansallistunnuksia.

”Venäläisten on osallistuttava täsmälleen samoin ehdoin muiden urheilijoiden kanssa”, Pozdnjakov sanoi tiistaina venäläisten uutistoimistojen mukaan.

Ukrainan urheiluministeri Vadym Gutsait totesi viime viikolla Kok:n ilmoituksen jälkeen, ettei Ukraina voi hyväksyä venäläis- ja valkovenäläisurheilijoiden kilpailemista Pariisin kesäolympialaisissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat