Alexander Stubb tuomitsi kiekko­johtajan Venäjä-kommentit: ”Selvä ymmärryksen puute”

Alexander Stubb ei vakuuttunut Luc Tardifin puheista.

Alexander Stubb ei sulattanut Luc Tardifin lausuntoja.

31.1. 21:55

Suomen entinen pääministeri Alexander Stubb kritisoi tiukkaan sävyyn Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtajan Luc Tardifin lausuntoja liittyen Venäjän palaamiseen kansainvälisiin kiekkokisoihin.

Helsingissä tiistaina vierailulla ollut Tardif linjasi ykskantaan, ettei Venäjän ja Valko-Venäjän mahdollinen paluu kansainväliseen jääkiekkoon ole kiinni moraalisista tai poliittisista syistä.

Lud Tardif piipahti Helsingissä tiistaina.

”Emme anna poliittisen paineen vaikuttaa päätöksiimme. Meidän on tehtävä päätöksiä moraalisten asioiden ulkopuolella. Organisoimme jääkiekkotapahtumia, emme ratko maailman ongelmia”, Tardif linjasi.

Stubb ei innostunut Tardifin kommenteista.

”En ole erityisen vaikuttunut IIHF:n puheenjohtajan lausunnoista Helsingissä tänään. Selvä ymmärryksen puute politiikan ja urheilun välisestä linkistä”, hän kirjoitti Twitterissä.

”Lausunnot, joita kuvittelet ’turvallisiksi’ päätyvät näyttämään ’moraalittomilta’. Venäjä on ulkona niin kauan kuin se on Ukrainassa”, suomalaispoliitikko jatkoi.

Venäjä ja Valko-Venäjä suljettiin kansainvälisestä jääkiekosta viime vuoden helmikuussa. Tardif on kuitenkin useaan otteeseen ilmoittanut haluavansa Venäjän ja Valko-Venäjän mahdollisimman nopeasti takaisin.

Hän sanoi maanantaina, että paluu vielä Ukrainan sodan ollessa käynnissä olisi vaikeaa, mutta ei täysin mahdotonta.

”En sanoisi mahdotonta, mutten tiedä kuinka se olisi mahdollista. Matkustaminen nykyisessä tilanteessa on vaikeaa. Kun sota on käynnissä, Venäjän ja Valko-Venäjän pelaajat eivät voi matkustaa. Se olisi iso ongelma”, Tardif sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat