Formulalupaus Tuukka Taposelle, 16, avausvoitto F4-luokassa – toinen kisa päättyi keskeytykseen

Kuwaitissa ajetaan keskiviikkona vielä yksi kilpailu.

Tuukka Taponen saavutti menestystä F4-luokassa.

1.2. 9:52 | Päivitetty 1.2. 12:18

Formulalupaus Tuukka Taponen on ottanut uransa ensimmäisen voiton Lähi-idän F4-sarjassa.

Taponen, 16, ajoi voittoon Kuwaitissa ajetussa kilpailussa. Taponen lähti matkaan kolmannesta ruudusta, mutta onnistui nousemaan kisan voittoon.

Taponen ohitti James Whartonin toiseksi viimeisellä kierroksella ja piti pintansa kisan loppuun asti. Taponen ratkaisi kilpailun sen jälkeen, kun turva-auto oli poistunut radalta.

Taponen sanoi kisajärjestäjien Youtube-kanavan haastattelussa, että hänen renkaansa toimivat turva-auton poistumisen jälkeen paremmin kuin pahimmilla vastustajilla.

”Näin, että sisäpuolelle avautui tilaa, menin sinne ja tein yrityksen”, Taponen kertasi.

Kuwaitissa ajettiin kolme kisaa kahdessa päivässä. Taposen voittama kisa oli rupeaman toinen. Tiistaina ajetussa ensimmäisessä kisassa Taponen oli kolmas.

Keskiviikon toinen kisa päättyi Taposen osalta keskeytykseen. Taponen ajoi toisena, kun kolmantena ajanut Ugo Ugochukwu yritti päästä ohi suomalaisesta. Molempien kisa päättyi, kun autot osuivat toisiinsa ja jäivät radan varteen.

Ensimmäisessä kisassa toiseksi ajanut Wharton otti kisassa voiton.

Taposen ura on hyvässä nosteessa. Italialainen huipputalli Ferrari valitsi hänet marraskuussa akatemiakuljettajakseen.

Kartingin maailmanmestaruuden 2021 voittanut ja kaksi MM-hopeaa saavuttanut Taponen on ensimmäinen suomalainen Ferrari Driver Acedemyyn (FDA) valittu kuljettaja.

FDA:n kautta formula ykkösiin ovat päässeet esimerkiksi Charles Leclerc, Sergio Pérez ja Mick Schumacher.

Lohjalainen Taponen on jo muuttanut Maranelloon, jossa Ferrarin päämaja sijaitsee. Maranellossa hän saa taustalleen alan huippuammattilaisia.

Valtteri Bottasta aiemmin tukenut miljardööri Antti Aarnio-Wihuri ilmoitti puolestaan ryhtyvänsä Taposen pitkäaikaiseksi tukijaksi.

Aarnio-Wihurin arvioidaan käyttäneen formula ykkösten MM-sarjassa kaksi kertaa toiseksi sijoittuneen Bottaksen tukemiseen kaikkiaan 20 miljoonaa euroa.

Oikaisu 1.2. kello 10.50. Taponen lähti kolmannesta ruudusta, ei toisesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat