Alkuvuoden tähtivahti Luukkonen oli voimaton suomalaisten pyörityksessä: Ahon mieletön maaliputki jatkuu

Carolina löi Buffalon ottelussa, joka oli täynnä suomalaishetkiä.

Carolina Hurricanesin keskushyökkääjä Sebastian Aho (kesk.) juhli maaliaan Teuvo Teräväisen ja Stefan Noesenin kanssa.

2.2. 5:08

Carolinan suomalaishyökkääjät pudottivat Buffalon palkitun Ukko-Pekka Luukkosen tylysti maan pinnalle varhain torstaina Suomen aikaa.

Buffalon ykkösvahdiksi noussut huippuvireinen Luukkonen, 23, valittiin aiemmin keskiviikkona NHL:n tammikuun parhaaksi tulokkaaksi, mutta illalla hän oli helisemässä kotikaukalossa heti alkuhetkillä, kun Carolina haki 5–1-voiton.

Luukkosta itseään ei tosin käynyt syyttäminen, sillä vierasjoukkueen suomalaisten lavat sahasivat puolustuksen pinoon hänen edestään.

Carolinan ykkössentteri Sebastian Aho avasi hanat Teuvo Teräväisen poikittaissyötöstä Luukkosen maalin kulmalta jo ajassa 2.35. Aho on onnistunut maalinteossa nyt kuudessa peräkkäisessä ottelussa – ensi kertaa NHL-urallaan. Näissä kuudessa pelissä hän on tehnyt yhteensä yhdeksän maalia.

Nopeasti Ahon avausmaalin perään Jesperi Kotkaniemi pokkasi kaksi syöttöpistettä, ensin Stefan Noesenin ja sitten Brent Burnsin maalista. Peli oli 0–3 ajassa 12.47, eikä kotijoukkue siitä enää noussut.

Buffalon maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen katseli, kun puolustaja Ilja Ljubuškin peitti Carolinan laukauksen luistimellaan.

Carolinan maalilla Antti Raanta antautui vain kerran, vaikka Buffalo laukoi maalia kohti 30 kertaa – vain neljä vähemmän kuin Carolina. Buffalon puolustaja Henri Jokiharju syötti Alex Tuchin kavennusmaalin.

Carolinalle voitto oli seitsemäs peräkkäinen. Se läksi Buffalosta kymmenen päivän All Stars -tauolle itäisen konferenssin kakkosena Bostonin takana.

Buffalolla on Luukkonen takuumiehenään yhä hyvä mahdollisuus kiivetä kiinni pudotuspelipaikkaan, joka olisi sille ensimmäinen sitten kevään 2011.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat