Lauri Marjamäki arvosteli Tapparaa ja Ilvestä, Jussi Tapola kaivoi vastaukseksi kovat luvut

Oulun ja Tampereen välillä kipinöi Liigassa. Lauri Marjamäki leimasi Ilveksen ja Tapparan ostojoukkueiksi, nyt Jussi Tapola vastaa.

Lauri Marjamäki (vas.) heilutti sanansäilää kohti Tamperetta. Nyt puhuu Jussi Tapola (oik.)

2.2. 7:27

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki äityi yllättäen arvostelemaan tamperelais­seuroja oululaisessa Petopodi-podcastissa. Marjamäki kuittasi Tapparan ja Ilveksen tylysti ”ostojoukkueiksi”.

”Tappara ja Ilves ovat ostojoukkueita. Ei heillä ole omia kasvatteja. Enemmän siellä on Kärppien kasvatteja kuin Ilveksen tai Tapparan kasvatteja. Meillä on niitä kymmen­kunta”, Marjamäki latasi.

Tapparan monivuotinen päävalmentaja ja myös seuran urheilutoimenjohtajana toiminut Jussi Tapola oli kuullut selkkauksesta ”otsikkotasolla” ja kommentoi valmentaja­kollegansa lausuntoa viileästi.

”Minun mielestäni Tappara on tuottanut viime vuosina huippupelaajia liigaan. Osa on jäänyt meille, osa on siirtynyt muihin seuroihin niin kuin kaikista seuroista, Kärpistäkin, siirtyy”, Tapola sanoi.

Kun Tapola kuuli Marjamäen sanatarkan sitaatin, Tapparan luotsi halusi lyödä faktat tiskiin.

Hän toi ilmi, ettei Tapparan joukkue varsinaisesti pullistele oululaisseuran kasvatteja. Sellaisiksi voidaan puhtaasti laskea Tapparan kakkosmaalivahti Vilho Heikkinen. Tapparaa kolmatta kauttaan edustava Petteri Puhakka pelasi Kärpissä yhden kauden B-junioreissa ja kaksi kautta A-junioreissa.

”Voiko silloin laskea Kärppien kasvatiksi, jos on pelannut kolme kautta Oulussa? Meillä on siis yksi Kärppien kasvatti ja toinen, joka voidaan jollain mittarilla laskea Kärppien kasvatiksi. Mielestäni se kertoo kaiken siitä, millä vakavuudella [Marjamäen] kommenttiin kannattaa suhtautua”, Tapola sanoo.

Tapola on eri mieltä myös siitä Marjamäen väitteestä, ettei Tapparalla ole omia kasvatteja. Hän luetteli joukkueestaan kahdeksan pelaajan nimet.

”Tanus, Merelä, Levtchi, Kuusela, Rauhala, Nieminen, Rönni ja Luoto. Se on ihan hyvä määrä”, Tapola laskeskeli.

”Minä luulen, ettei Ilvekselläkään varmaan montaa Kärppien kasvattia ole. Ehkä Oulusta oli nyt vain pientä provosointia tänne Tampereen suuntaan. Kevään lähestymistä ilmoilla.”

Tapola on oikeassa, sillä Ilveksellä on kokoonpanossaan kaksi Kärppien kasvattia: Aku Räty ja Eetu Päkkilä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat