Kuka olisi nopein: Häkkinen, Räikkönen vai Bottas? F1-kansa antoi tuomionsa

Mika Häkkinen ja Kimi Räikkönen jakavat formulakansan suosion.

Valtteri Bottas ja Kimi Räikkönen saatiin yhteiskuvaan vuonna 2019.

2.2. 13:39

Maailman nopein kansa.

Näin suomalaiset ovat joskus itseään nimittäneet, perustuen väkevään menestykseen formularadoilla. Suomalaisia F1-sarjan maailmanmestareita on kolme kappaletta: Keijo Rosberg, Mika Häkkinen kahdesti ja Kimi Räikkönen.

Suomalaisesta kuskikavalkadista ei sovi unohtaa myöskään Valtteri Bottasta, Mika Saloa, Heikki Kovalaista, Jyrki Järvilehtoa ja Leo Kinnusta, vaikka mestaruuteen asti kukaan heistä ei yltänytkään.

Mutta kuka suomalaisista olisi nopein, jos heidät laitettaisiin viivalle samanlaisella kalustolla niin, että kaikki olisivat parhaiden aikojensa iskussa? Tätä tiedusteli seuraajiltaan moottoriurheilusivusto Autosport keskiviikkona sosiaalisen median kanavissaan.

Autosport oli rajannut ehdokkaat Häkkiseen, Räikköseen ja tämän hetken ainoaan suomalaiskuskiin Bottakseen.

”Kolme pelotonta suomalaista. Kaikki uransa huipulla. Samanlainen kalusto. Kuka on nopein?” Autosport kyselee seuraajiltaan.

Vastauksia tuli nopeasti satoja sekä Twitterissä että Instagramissa. Nopeasti kävi selväksi, että Bottas putoaa kelkasta ja paremmuus ratkaistaan Häkkisen ja Räikkösen välillä. Maailmanmestarikaksikko keräsi ääniä hyvin tasaisesti.

IS:n erittäin epävirallisen tukkimiehen kirjanpidon mukaan kirjoitushetkellä ääniä oli niukasti enemmän Räikkösellä. Sillä perusteella ei kuitenkaan uskalla lopullista voittajaa julistaa.

Kaikki vastaajat eivät malttaneet pysytellä Autosportin antamissa raameissa, vaan kannatusta irtosi jonkin verran myös äänestettävän kolmikon ulkopuolelle jääneille kuskeille. Ainakin Rosberg, Kovalainen ja Järvilehto saivat hajaääniä, ja yksi sellainen lipsahti myös tanskalaiselle Kevin Magnussenille.

Mika Häkkinen juhli maailmanmestaruutta McLarenilla kausien 1998 ja -99 päätteeksi. Räikkönen otti omansa Ferrarilla vuonna 2007.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat