Espanjaan matkalla olleen ruotsalais­joukkueen kone teki välilaskun Kööpenhaminaan – syynä jalkapallot

IFK Göteborgin Espanjan-leirille varaamat pallot herättivät huolta.

HJK ja IFK Göteborg kohtasivat Töölön jalkapallostadionilla Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella vuonna 2016.

2.2. 15:00

Ruotsalaisen huippuseuran IFK Göteborgin matka Espanjan-leirille sai torstaina yllättävän käänteen, kun joukkuetta kuljettanut lentokone joutui tekemään ylimääräisen välilaskun Kööpenhaminaan.

Joukkue lähti matkaan Göteborgin Landvetterin lentokentältä Norwegianin lennolla Alicanteen. Lennon kapteeni kuulutti pian nousun jälkeen Skånen yllä, että kone joutuu tekemään välilaskun Kööpenhaminaan.

Syynä välilaskuun oli IFK Göteborgin matkatavarat. Joukkue oli ottanut Alicanten lähellä Torreviejassa pidettävälle kymmenen päivän leirille suuren määrän jalkapalloja.

Landvetterin kentän henkilökunnalla oli ilmeisesti käsitys, että kaikkia koneen ruumaan lastattuja jalkapalloja ei ollut tyhjennetty asianmukaisesti, ja niiden katsottiin aiheuttavan räjähdysvaaran.

Lennolla kuulutettiin, että välilasku kestää puolisen tuntia pallojen tyhjentämisen takia. Vielä ei ole selvää, oliko ruumassa lopulta täynnä olevia jalkapalloja.

”Tarkastin palloista suurimman osan, mutta en ole varma oliko kaikki tyhjennetty”. IFK Göteborgin manageri Hannes Stiller kertoi Göteborgs Postenille.

”Tyhjennämme pallot yleensä aina ennen lentoa. Koskaan aiemmin ei ole käynyt näin.”

IFK Göteborgin matkatavarat tarkastettiin Kastrupin kentällä. Myös jalkapallot saivat jatkaa mukana leirille Alicanteen.

”Kaikki on hallinnassa”, IFK Göteborgin keskikenttämies Simon Thern twiittasi Kööpenhaminan lentokentältä, kun henkilökunta tutki joukkueen matkatavaroita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat