Norjan hiihtovalmentaja antoi tiukan halailu- ja koskettelukiellon tautien pelossa

Norjan hiihtomaajoukkueessa annettiin tiukka mahtikäsky.

Norjan Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng ja Mathilde Myhrvold kuvattuna Italian Val di Fiemmessä tammikuussa.

4.2. 13:25

NORJA tunnetaan äärimmäisen intohimoisena hiihtomaana. Piakkoin sauvottavat MM-kisat ovat tuoneet nyt tiukennuksia Norjan joukkueen sääntöihin.

Suukottelu, halailu ja ylipäätään kannustamisen osoittaminen fyysisellä kontaktilla kuten kanssaurheilijan taputtelulla on valmentaja Sjur Ole Svarstadin mahtikäskyllä kielletty Norjan joukkueessa, kertoo maan yleisradioyhtiö NRK.

Syynä kiellolle on pelko tautien tarttumisesta ja kisojen mönkään menemisestä sairastelun takia. Asia on sinänsä tuttu koronarajoitteiden ajalta, mutta nyt sitä korostetaan uudestaan.

Osalla hiihtäjistä on ollut tapana halailla toisiaan kannustuksen, ystävyyden, kaveruuden ja myötätunnon merkiksi kisapaikoilla. Tämä peli ei kuitenkaan Norjan joukkueenjohdon mielestä vetele.

Kisahuumassa määräykset saattavat unohtua.

”Sen yrittää pitää mielessä koko ajan ja säilyttää etäisyyden kaikkiin. Joissain tilanteissa, kun on paljon adrenaliinia ja iloa, niin silloin vähän unohtaa itsensä. Ilon hetkiä on niin vaikea välttää, ne ovat niin impulsiivisia”, norjalaissuksija Anne Kjersti Kalvå kuvaili NRK:lle.

NRK kertoo, ettei Ruotsin joukkueessa ole halauskieltoa. Ruotsin valmentajan Per Nilssonin mukaan asiasta ei ole edes puhuttu kovin paljon, vaikka hän myöntääkin sairauksien mukanaan tuomat riesat.

Pohjoismaisten hiihtolajien maailmanmestaruuskilpailut alkavat Slovenian Planicassa helmikuun lopulla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat