Tomas Käyhkö on tekemässä jätti­yllätystä US Openissa, sijoittuu vähintään kolmanneksi

Tomas Käyhkö heittää sunnuntai-iltana keilailun Yhdysvaltojen avoimen turnauksen finaaleissa.

Tomas Käyhkö harjoittelee Mikkelin keilahallissa.

5.2. 10:18

Keilailun kaksinkertainen Suomen mestari Tomas Käyhkö on pelannut vakuuttavasti Yhdysvaltojen avoimessa turnauksessa, US Openissa. Käyhkö sijoittuu turnauksessa vähintään kolmanneksi.

Yhdysvaltojen avoin turnaus pelataan Indianapoliksessa. Se on yksi kolmesta keilauksen major-turnauksesta. Suomalaisista Mika Koivuniemi voitti US Openin vuonna 2001.

Käyhkö selvitti aluksi karsinnoista tiensä pääkilpailuun. Hän oli 108 karsijan joukossa sijalla 15, kun 21 otettiin karsinnasta mukaan varsinaiseen Yhdysvaltojen avoimiin, jossa oli mukana myös 108 keilaajaa, suomalaisista lisäksi Santtu Tahvanainen ja Osku Palermaa.

Perjantain ja lauantain aikana 108 keilaajasta 24 selviytyi jatkopeleihin. Käyhkö oli 18., Tahvanainen 41. ja Palermaa 88:s eli Tahvanainen ja Palermaa karsiutuivat.

Tämän jälkeen Käyhkön tahti kiihtyi. Hän paransi jatkopeleissä jatkuvasti sijoitustaan ja oli lopulta toinen tuloksella 10 738. Jatkopelien selkeä ykkönen oli Yhdysvaltojen EJ Tackett yhteistuloksella 10 858 (keskiarvo 217,5).

”En kyllä usko itsekkään, mitä tuli tehtyä. Hyvää keilailua oli, mutta loppusarjat menivät vähän haastavaksi, mutta sain onneksi kerättyä itseni viimeiseen sarjaan ja tein oikean arvauksen ja sain vielä nostettua itseni toiseksi”, Käyhkö kertoo Keilailuliiton tiedotteessa.

”Koetin vain mennä heitto kerrallaan ja sain aika hyvin pidettyä hermot kurissa. Aina jos ei tuntunut hyvältä, niin otin heiton takaisin.”

Käyhkön jatkopelien kakkossija tarkoittaa sitä, että hän selviytyi suoraan viiden pelaajan ”porrasfinaaleihin” ja sijoittuu turnauksessa vähintään kolmanneksi. Jos Käyhkö voittaa finaaleissa ensimmäisen ottelunsa, hän kohtaa loppuottelussa Tackettin.

Muut porrasfinaaleihin selviytyneet ovat Yhdysvaltojen Anthony Simonsen, Englannin Richard Teece ja Yhdysvaltojen Kyle Troup.

Käyhkö on jo varmistanut 25 000 dollarin (23 000 euron) palkinnon. Turnauksen voittaja saa 100 000 dollaria ja kakkonen 50 000.

Porrasfinaalit alkavat sunnuntaina kello 21 Suomen aikaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat