Venäläismedia tiedusteli Aleksandr Bolšunoville takaporttia MM-kisoihin

Venäläismedia yritti hyödyntää sääntöjen porsaanreikää, jotta venäläistähti saataisiin MM-ladulle.

Aleksandr Bolšunov on kiertänyt talvella Venäjän omaa hiihtocupia, sillä kansainvälisille kilpaladuille venäläisurheilijoilla ei ole asiaa.

6.2. 8:16

Edes henkilökohtaiset meriitit eivät riitä lunastamaan venäläishiihtäjä Aleksandr Bolšunoville menolippua Planican MM-kilpailuihin, kertoo venäläinen urheilusivusto Championat.

Sivusto tiedusteli Kansainväliseltä hiihtoliitolta Fisiltä, voisiko Bolšunov päästä MM-ladulle henkilökohtaisen kiintiöpaikan turvin. Tällaisia paikkoja on myönnetty hiihtolajien hallitseville maailmanmestareille MM-kilpailuihin.

Bolšunov voitti MM-kultaa Oberstdorfin yhdistelmäkilpailusta kaksi vuotta sitten.

Fisin vastaus venäläissivuston kysymykseen oli yksiselitteinen.

”Arvioimme urheilijoiden tilannetta, asemaa ja Fis-pisteitä kauden päätteeksi. Fisin neuvoston lokakuussa tekemän päätöksen mukaan venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat eivät saa osallistua liiton alaisiin kilpailuihin. Tämä päätös pysyy muuttumattomana siihen asti, kunnes toisin ilmoitetaan. Toivottavasti tämä vastasi kysymyksiinne”, Fisin vastauksessa kirjoitettiin.

Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat hyllytettiin kansainvälisistä kilpailuista sen jälkeen, kun Venäjän hyökkäsi Ukrainalle 24. helmikuuta 2022.

Planican MM-kilpailut alkavat 22. helmikuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat