Maalivahtilegenda Hašek raivostui venäläispelaajista poikiensa kanssa tähdistöottelussa

Aleksandr Ovetškinin Sergei-poika ei sulattanut kaikkien sydämiä.

Aleksandr Ovetškin nautti tähdistöpelin tunnelmasta poikansa kanssa. Jääkiekkolegenda Dominik Hašek ei siitä innostunut.

6.2. 9:57

Maalivahtilegenda Dominik Hašekin mielestä NHL on vajonnut todella syvälle.

Hašek kritisoi Twitterissä NHL:n tähdistöottelua, jossa oli mukana seitsemän venäläistä pelaajaa. Erityisen tuohtunut hän oli siitä, että jäällä nähtiin myös venäläisten jälkikasvua.

”Se, että Aleksandr Ovetškinin pojan annetaan esiintyä jäällä, on sylkäisy noin 500 tapetun, tuhansien loukkaantuneiden ja kymmenientuhansien kidnapattujen ukrainalaisten lasten kasvoille”, Hašek latasi Twitterissä.

Ovetškinin neljävuotias Sergei-poika oli mediahuomion kohteena koko tähdistöviikonlopun ajan Floridassa. Pikkupoika poseerasi yhteiskuvissa milloin kenenkin tähden kanssa ja pääsi näyttämään taitojaan pelaajien taitokisassa.

Myös esimerkiksi Vladimir Tarasenkon poika luisteli jäällä taitokisan aikana.

”NHL:n ja Gary Bettmannin on maksettava tästä katalasta tempusta”, Hašek kirjoitti.

Neljävuotias Sergei Ovetškin pelaili isänsä kanssa.

Myös Sidney Crosby huomioi nuoren kiekkoilijanalun.

Ilta-Sanomat kysyi lauantaina liigan komissaarilta Bettmanilta, mitä mieltä tämä on Hašekin viimeaikaisista kommenteista. Poliitikon uraa Tshekissä virittelevä kiekkoikoni on arvostellut tiukasti NHL:n suopeaa suhtautumista venäläisiin pelaajiin.

”Dominik Hašek on ollut äänekäs kriitikko viime vuoden aikana. Hän on oikeutettu mielipiteeseensä, mutta en usko, että se edustaa tšekkiläisten tai maan hallinnon kantaa”, Bettman ilmoitti.

”Ja muuten, olen eri mieltä hänen kanssaan”, hän vielä lisäsi.

Ovetškin on tullut tunnetuksi Venäjän presidentin Vladimir Putinin tukijana, eikä hän ole tuominnut Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa. Siitä huolimatta Ovetškin on ollut tälläkin kaudella yksi NHL:n pr-työn kärkikasvoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat