Suomen naiset putsasivat palkintopöydän PM-taitoluistelussa

Nella Pelkonen nousi vapaaohjelmallaan ykköseksi ohi EM-kisoissa Suomea edustaneen Janna Jyrkisen.

Nella Pelkonen kilpailemassa Finlandia Trophyssa Espoossa lokakuussa 2022.

6.2. 16:59

Suomen naiset ottivat kolmoisvoiton taitoluistelun Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Reykjavikissa viikonloppuna.

Mestariksi luisteli ehjän vapaaohjelman jälkeen Nella Pelkonen ennätyspistein 176,81. EM-kisoissa seitsemänneksi sijoittunut Janna Jyrkinen oli väsyneenä toinen ja Olivia Lisko kolmas.

Jyrkinen voitti lyhytohjelman, muttei onnistunut vapaaohjelmassa samalla tavalla kuin EM-jäällä. Hänen hopeapisteensä olivat 167,90. Lisko luisteli 166,16 pistettä.

Pelkonen on 17-vuotias tamperelainen, joka oli lyhytohjelman jälkeen kolmantena. Jyrkisen, 15, lisäksi hänen edellään oli Ruotsin kokenut Josefin Taljegård.

Vapaaohjelmajäällä Pelkonen oli kuitenkin pitelemätön, lähes 120 pistettä kerryttänyt ohjelma vei hänet kirkkaasti voittoon. Ainoiksi kauneusvirheiksi jäivät kahden kolmoishypyn yhdistelmän puuttuminen sekä tuomaristolta tulleet huomautukset lutzin epäselvästä lähtökaaresta.

”En edes itse osannut odottaa tällaista, olen tosi ylpeä tästä”, Pelkonen sanoi lajitiedotteessa.

Pelkonen aloitti kilpailukautensa jo elokuussa junioreiden gp-sarjassa, joten kausi on ollut pitkä ja raskas. SM-kilpailuissa joulukuussa hän oli toinen.

”Minulla ei vielä ole tiedossa, koska on seuraava kilpailuni vai jääkö kauteni tähän kilpailuun, kroppa antaa vähän merkkejä siitä.”

Miehissä Makar Suntsev nousi onnistuneella vapaaohjelmallaan PM-pronssille pistein 181,58, joka lähellä hänen kauden ennätystään kansainvälisillä jäillä.

Miesten kilpailun kirkkaimmat mitalit menivät Ruotsiin. Andreas Nordeback vei mestaruuden pistein 225,93 ja Gabriel Folkesson oli hopealla, 190,77. Suomen muut edustajat Arttu Juusola ja Jan Ollikainen olivat sijoilla viisi ja kuusi.

EM-kisoissa 14:nneksi luistellut Valtter Virtanen ei kilpaillut Islannissa. Hän tavoittelee seuraavaksi MM-kisojen pisterajaa vapaaohjelmassa.

Suomi oli PM-jäällä vahva myös muissa sarjoissa. Junioritytöissä Suomi vei kaikki mitalit. Iida Karhunen oli ykkönen pistein 169,06 perässään Lotta Artimo, 157,57, ja Petra Lahti, 153,93. Matias Lindfors otti PM-hopeaa junioripojissa pistein 170,81.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat