HIFK:n hurja muutos kiteytyi yhteen lehdistö­tilaisuuteen

HIFK:n surkea syksy on ollut enää vain muisto, kun joukkue on ottanut pisteitä 16 pelistä putkeen, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Riku Teiskonlahti.

HIFK on saanut tuulettaa onnistumisia

9.2. 6:30 | Päivitetty 9.2. 7:52

Helsingin IFK:n kahden pisteen voitto Hämeenlinnan Pallokerhosta keskiviikkona nosti helsinkiläiset jo ennätykselliseen pisteputkeen. Se on nyt 16 ottelun mittainen, ja edellinen nollan pisteen tappio on viime vuoden puolelta.

Yhtä pitkään putkeen HIFK on pystynyt Liiga-historiansa aikana vain kertaalleen, syksyllä 1979. Silloin hyökkäyksen kapellimestarina hääräsi Matti Hagman ja puolustuksessa luuti muun muassa Heikki Riihiranta.

Perjantaina Kuopiossa KalPaa vastaan HIFK.lla on jo mahdollisuus jo petrata 43-vuotiasta edellistä ennätystä. Nousu syksyn rämpimisestä on ollut huima.

Marraskuun alussa Liiga valmistautui kauden Karjala-turnauksen maaottelutaukoon. Silloin HIFK konttasi etenkin ylivoimalla. Onnistumisprosentti oli siinä vaiheessa 6,38 ja yhteen ylivoimamaaliin oli tarvittu puolisen tuntia ylivoimapeliä. Pistekeskiarvo oli Liigan heikoin: 17 pelistä oli koossa 18 pistettä.

Nyt maajoukkue on koossa Ruotsin turnausta varten ja samalla HIFK on hilannut itsensä taistelemaan suorasta pudotuspelipaikasta. Kahdenkymmenen pelin kuntopuntari kertoo liki 20 prosentin teholla jauhavasta ylivoimasta.

Viimeisestä 30 pelistä HIFK on ottanut 57 pistettä, eli hieman alle kaksi pistettä pelissä.

Marraskuuhun lähdettäessä valmentaja Ville Peltosen asemaa kyseenalaistettiin vahvasti ja potku-uhka leijui ilmassa. Enää potkuista ei tarvitse puhua. Kärsivällisyys palkittiin.

Yksi kevätkauden mieleen jäävimmistä lehdistötilaisuuksista nähtiin Tapparan ja HIFK:n kohtaamisen jälkeen.

Tapparan Jussi Tapola kehui vuolaasti HIFK:n prosessia ja seurajohdon luottamusta valmennukseen. Peltonen kuunteli vieressä ja kiitoksista päätellen arvosti kollegansa arvioita.

”Liian nopeat johtopäätökset eivät aina ole niitä oikeita. Meillä on kokemusta Tampereella siitä, ja nyt on varmaan Helsingissäkin”, Tapola sanoi.

Tapola todella tietää mistä puhuu. Debyyttikaudella 2014–15 huhut potkuista pyörivät Tapparan kehnon syyskauden aikana hurjina. Tappara malttoi, ja kausi päättyi hopeamitaleihin.

Toisella Tapolan kaudella Tappara voitti Suomen mestaruuden, joita sittemmin on Tapolan komennossa tullut kaksi lisää.

Kärsivällisyydestä saatavan palkinnon lunastukseen on HIFK:lla vielä reilusti aikaa, mutta värinä HIFK:n ympärillä on positiivisin aikoihin.

Oikaisu 9.2.2023 kello 07.50: Jutussa mainittiin aiemmin, että HIFK:n edellinen tappio olisi viime vuoden puolelta. Tosiasiassa HIFK on hävinnyt muutaman ottelun pisteputkensa aikana, mutta joukkue ei ole jäänyt kertaakaan nollaan pisteeseen eli hävinnyt varsinaisen peliajan jälkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat