Todellinen altavastaaja ylsi voittoon Starcraft 2 -finaaleissa Katowicessa

Kiinalainen Li "Oliveira" Peinan kaatoi eteläkorealaisen Cho "Maru" Seong-jun finaaleissa vakuuttavin ottein.

12.2. 23:25

Starcraft 2 -pelin arvovaltaisimmassa turnauksessa nähtiin tarina, johon ei välttämättä moni olisi uskonut ennen kisojen alkua. Altavastaajana pelannut kiinalainen Li "Oliveira" Peinan nimittäin kaatoi yhden maailman kovimmista pelaajista ja turnauksen yhden ennakkosuosikin, eteläkorealaisen Cho "Maru" Seong-jun finaalipelissä kartoin 4–1.

Cho onnistui viemään vain ensimmäisen kartan finaalisarjassa, minkä jälkeen alkoi Lin voittokulku kohti mestaruutta.

Kyseessä on Lin uran tähänastisin arvovaltaisin voitto kansainvälisillä pelikentillä. Katowicea nimittäin kutsutaan Starcraft 2 -pelin maailman­mestaruus­kisoiksi ja sitä ne ovatkin, kaikessa muussa paitsi nimessä. Aiemmin hän on hallinnut verrattain suvereenisti Kiinan Starcraft 2 -kenttää, mutta suurten kansainvälisten turnausten pokaaleja hän ei ole onnistunut nostamaan ennen tätä.

Lin matka mestaruutta kohti alkoi lohkopeleissä kaikista pelaajista huonoimmalla mahdollisella jatkoon johtaneella tuloksella. Hän nimittäin oli voittanut kaksi ottelua ja hävinnyt kolme ja eteni seuraavalla kierrokselle vain karttaerotuksen johdosta.

Samassa lohkossa Lin taakse jäivät muun muassa nuori ranskalais-terran Clément "Clem" Desplanches ja eteläkorealainen terran Kim "Cure" Doh-wook.

Seuraavilla kahdella kierroksella Li kaatoi Euroopan kenties kovimman terran-rodun pelaajan, kun hän otti 3–1 voiton Gabriel Raffaele "HeRoMaRinE" Segatista ja sen jälkeen tiukan 3–2 voiton zerg-pelaaja Riccardo "Reynor" Romitista.

Välierissä kiinalaisyllättäjä Li kaatoi vielä näyttävään malliin korealaisprotossi Kim "herO" Joon-hon karttavoitoin 3–1.

Suomalainen hallitseva Katowice-mestari Joona ”Serral” Sotala karsiutui puolivälierissä korealaiselle zerg-rodun pelaajalle Shin "RagnaroK" Hee-beomille.

Voitostaan Peinan kuittasi 150 000 dollaria (noin 140 000 euroa). Cho ansaitsi toisella sijallaan puolestaan 71 000 dollaria (noin 66 000 euroa).

Lue lisää: 21 kartan voitto­putki päättyi – G2 oli silti aivan omaa luokkaansa Katowicessa

Oikaisu 13.2.2023 kello 23.40: Reynor pelaa zerg-rodulla, ei terranilla kuten artikkelissa aiemmin kerrottiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat