Novak Djokovic on jälleen ongelmissa rokottamattomana, jätti­turnaus on jäämässä väliin

Tenniksen supertähdellä Novak Djokovicilla ei ole vieläkään asiaa Yhdysvaltoihin, koska hän ei ole ottanut koronarokotetta.

Novak Djokovic ei ole ottanut koronarokotteita.

9.2. 8:22

Serbian tennisässä Novak Djokovic on nimetty Indian Wellsin masters-turnauksen osallistujalistaan, mutta hänen osallistumisensa tuskin on mahdollista, kirjoittaa uutistoimisto Reuters.

Djokovic ei ole ottanut koronarokotetta, joten hänellä ei ole pääsyä Yhdysvaltoihin maassa voimassa olevien rajoitusten mukaan. Turnaus alkaa 9. maaliskuuta, eikä koronarajoitusten odoteta Reutersin mukaan muuttuvan ennen sitä.

Yhdysvaltojen presidentin Joe Bidenin hallinto ilmoitti tammikuussa, että helpotuksia on luvassa 11. toukokuuta.

Djokovic on voittanut Etelä-Kaliforniassa pelattavan turnauksen viidesti, mutta hän ei ole voinut osallistua siihen sitten vuoden 2019.

Indian Wellsin turnauksen johtaja Tommy Haas totesi äskettäin, että olisi ”häpeällistä”, jos Djokovicin ei sallita pelata turnauksessa tai muissa Yhdysvaltojen tennisturnauksissa tänä vuonna.

Haasin mukaan Indian Wells pyrkii tekemään kaikkensa, jotta Djokovicilla olisi mahdollisuus osallistua.

Djokovicille turnauksen jääminen väliin rokottamattomuuden takia ei ole uutta. Viime vuonna nousi kohu Australian avoimen turnauksen alla, kun Djokovic ehti saapua maahan, mutta hänet poistettiin Australiasta ennen turnauksen alkua.

Lue lisää: Australian pääministeri vahvistaa tennis­tähti Djokovicin karkotuksen: ”Säännöt ovat sääntöjä” – Serbian presidentti syyttää kiusaamisesta

Tänä vuonna Djokovic, 35, pelasi Australiassa ja otti uransa 22. grand slam -turnausvoiton.

Djokovic on sanonut, että hän jättää mieluummin väliin grand slam -turnauksia kuin ottaa koronarokotteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat