Lotta Harala aitoi lähelle ennätystään Tampereella

Annimari Korte voitti kansainvälisissä hallikisoissa alkueränsä, muttei juossut 60 metrin aitojen loppukilpailussa.

Lotta Harala on päässyt jalkavaivojen jälkeen hyvään aitajuoksukuntoon.

9.2. 20:58 | Päivitetty 9.2. 21:44

Lotta Harala juoksi lähelle ennätystään 60 metrin aidoissa torstaina hallikisoissa Tampereella.

Pitkän kilpailutauon jälkeen radalle palannut Harala juoksi ajan 8,03 sekuntia alkuerissä. Loppukilpailussa Haralan voittoaika oli 8,06.

”Alkueräjuoksussa onnistuin siinä mihin pyrin, mutta viereisellä radalla japanilainen kompuroi ekaan aitaan ja tuli minun radalleni aika kovaa. Kädet ottivat siinä yhteen kahteen kertaan ja siinä meni eka aitaväli ja rytmi. Loppujuoksu tuli tosi hyvin”, Harala sanoi lajitiedotteessa.

”Nautin tästä tosi paljon, kun kaikki läheiset olivat kannustamassa, tuli voitto. Se koskettaa erityisesti kaikkien vaikeuksien jälkeen, väkevän paluun monien takaiskujen jälkeen tänä talvena tehnyt.”

Aiemmin tällä kaudella Harala on juossut 8,00, jolla hän on Euroopan kausitilastossa 20:s.

Annimari Korte voitti Tampereen Indoor Meeting 2023 -kisoissa oman alkueränsä ajalla 8,25, mutta ei juossut enää finaalissa. Korte kärsi flunssan jälkioireista.

”Pää oli tukossa koko päivän ja se vaan paheni koko ajan. En vaan ole toipunut flunssasta”, Korte sanoi

Finaalijuoksuun Harala ei löytänyt parasta tunnetta, kun vastusta ei ollut.

”Vähän läsähti fiilis ja juoksu lähti kyntämään ja jäi matalalle. Ensimmäisessä juoksussa olisi voinut tulla hyväkin aika.”

Keskiviikkona Puolassa Suomen ennätyksen 7,81 juossut Reetta Hurske ei kilpaillut Pirkka-hallissa. Hän jatkaa lauantaina ulkomaan kisojaan Pariisissa.

Hurske nousi ajallaan maailmanlistan kolmanneksi ja jaetulle toiselle sijalle Euroopassa. Hurske tavoittelee mitalia EM-halleissa maaliskuun alussa Istanbulissa.

Heta Tuuri hyppäsi korkeutta 182 senttiä. Urho Kujanpää voitti seiväshypyn tuloksella 538 senttiä.

Naisten seiväshypyn ykkönen oli Ruotsin Michaela Meijer 438. Espoon Saga Andersson taivutti kakkosella samalla tuloksella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat