Mari Ederin pika­kisa meni täysin poskelleen: ”Se oli sitten siinä”

Mari Eder ampui viisi ohilaukausta pikakisassa ampumahiihdon MM-kisoissa eikä pääse mukaan takaa-ajokisaan. Entinen maastohiihtäjä Denise Herrmann-Wick vei MM-kultaa vahvalla hiihdollaan. Suvi Minkkiselle uran paras MM-sijoitus.

Denise Herrmann-Wick tuuletti pikakisan ykkössijaansa jo maalisuoralla.

10.2. 16:49

Oberhofin raskas hiihtolatu ja kotiyleisö suosivat Denise Herrmann-Wickiä naisten sprintissä ampumahiihdon MM-kisoissa.

Kun entinen maastohiihtäjä selvitti molemmat ampumapaikatkin puhtaasti, Herrmann-Wickin voittomarginaali kasvoi 2,5 sekuntiin ennen Ruotsin Hanna Öbergiä, joka johti kilpailua vielä pystyammunnan jälkeen. Saksalaisen Herrmann-Wickin hiihtovoima oli kuitenkin ylivoimaista.

Herrmann-Wick otti uransa toisen maailmanmestaruuden. Vuonna 2019 hän voitti Östersundissa takaa-ajon. Viime vuonna hän voitti olympiakultaa 15 kilometrin normaalimatkalla.

Pikakisa sujui ruotsalaisilta mainiosti, kun Linn Persson tuli puhtaalla ammunnalla MM-pronssille. Hän hävisi voittajalle 16,7 sekuntia.

Tällä kaudella uudelleen huipulle noussut Italian Lisa Vittozzi oli viides 43 sekunnillaan kärjestä. Norja Marte Røjseland oli pitkään kolmantena ennen kuin Persson pudotti hänet neljänneksi.

Suomalaisilta pikakisa oli mollivoittoinen. Mari Eder lähti ensi kertaa urallaan pikakisaan numerolla yksi.

Ederin mukaan lähtöpaikka ei selittänyt pieleen mennyttä kilpailua. Ederille tuli peräti viisi ohilaukausta, makuulta kaksi ja pystystä kolme.

”Tämä oli vahva epäonnistuminen. Pystystä ei näyttänyt niin huonolta itsestäni. Suoritus ei ollut niin huonontuntuinen, mutta tulos oli taululla. Se oli sitten siinä”, Eder sanoi Ylen haastattelussa.

Ederin pettymyksen ymmärtää. Hän ei pääse mukaan 60 parhaan takaa-ajoon sunnuntaina. Myös paikka yhteislähtökisassa MM-kisojen päätöspäivänä 19. helmikuuta on vaarassa.

Eder oli lopputuloksissa 69:s. Viiden sakkoringin takia eroa kärkeen tuli yli kolme minuuttia.

Suvi Minkkinen selvitti raskaan 7,5 kilometrin kisan yhdellä ohilaukauksella. Hän oli 35:s ja pääsi ainoana suomalaisena takaa-ajokisaan. Minkkisellä on matkaa kärkeen minuutti ja 50 sekuntia.

Minkkinen ei ole koskaan ennen päässyt MM-kisoissa mukaan takaa-ajokisaan.

Nastassia Kinnunen oli 61:s (2+2) ja Venla Lehtonen keskeytti. Hän ehti ampua molemmat paikat puhtaasti.

Lauantaina MM-kisoissa on vuorossa miesten 10 kilometrin pikakisa. MM-kisoista ei saa maailmancupin pisteitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat