Kalle Rovanperä menettää aura-autona aikaa, mutta on yhä neljäntenä

Fordin Ott Tänak johtaa Ruotsin MM-rallia.

Kalle Rovanperä joutuu ajamaan auramiehenä.

10.2. 10:55 | Päivitetty 10.2. 14:12

Fordin virolaiskuljettaja Ott Tänak johtaa Ruotsin MM-rallia, kun kilpailua on ajettu neljä erikoiskoetta. Hänen johtonsa toisena olevaan Hyundain Craig Breeniin on 2,1 ja kolmantena olevaan Hyundain Esapekka Lappiin 4,1 sekuntia.

Toyotan hallitseva maailmanmestari Kalle Rovanperä vaanii neljäntenä, mutta on kärsinyt asemastaan aura-autona. Hän on 4,7 sekunnin päässä Tänakista.

”Kaksi viime pätkää oli ehdottomasti paremmat kuin päivän ensimmäinen, mutta oli jälleen todella kova homma avata tietä. Yritin painaa menemään ja ajaa puhtaasti. Varmasti nopeilla osuuksilla, missä on puhdasta, voisin olla nopea. Mutta risteyksissä ja sen sellaisissa menettää paljon aikaa”, Rovanperä kuvaili MM-sarjan liveseurannassa.

Tallitoveri Takamoto Katsuta porhalsi kärkijoukosta parhaan ajan neljännellä erikoiskokeella ja pääsi viidenneltä sijalta huoltotauolle. Hän on jäänyt Rovanperästä 2,4 sekuntia. Toyotan Elfyn Evans ja Hyundain Thierry Neuville ovat romahtaneet jo yli 15 sekunnin päähän kärjestä sijoille kuusi ja seitsemän.

”Ajoin hyvän erikoiskokeen. Jos hukkasin aikaa, niin en tiedä missä”, Neuville ihmetteli.

Uumajan maisemissa riittää liukkaita ja lumisia teitä.

”Meidän pitäisi luultavasti olla nopeampia. Vauhdin pitäisi olla paljon parempi, joten saa nähdä, mitä seuraava kierros tuo tulleessaan”, Tänak viittasi iltajaksoon.

”Tällä hetkellä homma ei ole helppoa. Se on varmaa.”

Välillä lumipenkoista on apua, kun autokunnat vuolevat sekunnin sadasosia kiperissä kurveissa.

”Liukasta, erittäin liukasta. Pitäisi varmasti pärjätä paremmin, mutta tie on sotkuinen. Ajolinjat vievät suoraan penkkoihin, joita käytänkin, mutta välillä poispääsy on vaikeaa”, Lappi harmitteli.

Liian ahneesti penkkoja käyttävä kuljettaja on vaikeuksissa. Toisena oleva Breen menetti osan etupuskuristaan, kun jarrutus epäonnistui.

Tänään ajetaan vielä neljä erikoiskoetta kello 15.53 alkaen. Kauden toinen kilpailu päättyy sunnuntaina.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat