Yhdysvallat boikotoi nyrkkeilyn MM-kisoja Venäjän takia

Yhdysvallat ei osallistu nyrkkeilyn tämän vuoden arvokisoihin, joissa venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat saavat edustaa maataan.

USA:n Keyshawn David (oik.) otti mittaa Venäjän Gabil Mamedovista Tokion olympialaisissa. USA kertoi keskiviikkona boikotoivansa tämän vuoden MM-kisoja, joihin venäläiset saavat osallistua.

10.2. 13:09

Yhdysvaltain nyrkkeilyliitto tiedotti keskiviikkona boikotoivansa lajin tämän vuoden MM-kisoja. Naisten MM-kisat käydään maaliskuussa Intiassa ja miesten kisat toukokuussa Uzbekistanissa.

Mittavassa julkilausumassaan liiton toimitusjohtaja Mike McAtee luettelee pitkän listan syitä kovalle päätökselle.

Yksi mainituista syistä on se, että venäläiset ja valkovenäläiset nyrkkeilijät saavat taas kilpailla kansainvälisen nyrkkeilyliiton IBA:n kilpailuissa, vieläpä omien maidensa lippujen alla.

"Vaikka urheilun onkin tarkoitus olla poliittisesti neutraalia, monet nyrkkeilijät, valmentajat ja muut Ukrainan nyrkkeily-yhteisön edustajat ovat kuolleet Venäjän hyökkäyksen seurauksena”, tiedotteessa kirjoitetaan.

Muita syitä boikotille ovat IBA:n hallintoon liittyvät ongelmat sekä sen taloudenpitoon liittyvät epäselvyydet, jotka nekin linkittyvät suurelta osin Venäjään.

Kirjeessä huomautetaan muun muassa siitä, että IBA on yhä taloudellisesti riippuvainen Venäjän valtion omistamasta energiayhtiöstä Gazpromista.

IBA:n puheenjohtaja on venäläinen Umar Kremlev, joka kuuluu Vladimir Putinin lähipiiriin.

Liiton epäselvä tilanne on johtanut siihen, että perinteikkään lajin jatko olympialaisissa on uhattuna.

Suomen nyrkkeilyliitto on säätänyt jo useaan otteeseen uusiksi kantaansa Venäjän ja Valko-Venäjän paluun muodostamaan tilanteeseen.

Liiton uusimman tiedonannon mukaan suomalaiset nyrkkeilijät voivat osallistua kansainvälisiin kilpailuihin, mutta eivät ottele Venäjää tai Valko-Venäjää edustavia vastaan.

Suomi ei lähetä joukkuetta naisten MM-kisoihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat