Norjan hiihtotähti pitää MM-kisoissa erittäin tiukkaa linjaa – edes tyttöystävä ei saa poikkeuslupaa

Johannes Høsflot Klæbo pitää tiukkaa linjaa kontaktien välttämisessä eikä pitkän matkan kisoihin taivaltava tyttöystävä ole näillä näkymin poikkeus.

Johannes Høsflot Klæbo on MM-kisojen menestyssuosikki.

10.2. 14:39

Norjan hiihtotähti Johannes Høsflot Klæbo on 23. helmikuuta alkavien MM-kisojen suursuosikki. Se näkyy myös valmistautumisessa.

Klæbo aikoo tuttuun tapaan välttää mahdollisimman suuren osan ihmiskontakteista, jotta sairastuminen ei romuttaisi kisakuntoa kauden päätapahtumassa.

Klæbon tyttöystävä Pernille Døsvik on Kanadassa vaihto-oppilaana, mutta aikoo saapua MM-kisoihin. Norjalaislehti Verdens Gang kysyi aikooko Klæbo nähdä paikalle saapuvia läheisiään kisojen aikana.

”En usko. Isän näen varmasti, mutta en aio tavata muita.”

Klæbon isä Haakon on myös poikansa manageri. Hiihtotähti epäili, että valmistautumisaikana suurin riski sairastumisesta liittyy Italian leirillä kauppareissuihin, jotka hänen isänsä hoitaa.

Kanadasta saapuva Døsvik sen sijaan joutunee odottamaan läheisempiä kontakteja ainakin kisojen päättymiseen asti.

”Ehkä näemme etäisyyden päästä ja vilkutamme.”

Hiihtäjä muistuttaa, että sairastuminen voisi tarkoittaa, että kisat menevät käytännössä ohi.

”Mutta liian vainoharhaiseksikaan ei saisi tulla. En halua jatkaa enää samoin kuin ennen Pekingin olympialaisia. Silloin olin jo väsynyt, kun kisat alkoivat”, Klæbo sanoi.

Klæbo, 26, on tähän mennessä voittanut urallaan kuusi MM-kultaa ja yhden pronssin. Henkilökohtaisia voittoja on kaksi, jotka molemmat ovat sprintistä.

Loput kullat hän on voittanut parisprinteistä ja viesteistä. Klæbon arvokisasaldoon kuuluu lisäksi viisi olympiavoittoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat