Liigaottelu alkoi koskettavalla hetkellä – yleisö muisti edesmennyttä legendaa

Porilaisyleisö muisti hienolla tavalla edesmennyttä Arto Heiskasta.

10.2. 19:56

Pori. Isonmäen jäähalli. Perjantai-ilta. Tupa täynnä. Ässät–Lukko.

Suomalainen palloilukulttuuri ei tunne juurikaan toista tapahtumaa, missä olisi yhtä paljon latausta ja tunnetta kuin Satakunnan kiekkoderbyssä.

Tänä perjantaina ottelussa oli vielä pari pykälää enemmän tunnelatausta. Haikeutta. Surua.

Kiekkokansa sai keskiviikkona suruviestin. Porin Ässien legenda Arto Heiskanen oli menehtynyt sairauden murtamana vain 59-vuotiaana.

Heiskanen sairasti aggressiivisesti levinnyttä paksusuolensyöpää.

Lue lisää: Ässien pelaajalegenda Arto Heiskanen on kuollut

Heiskanen tunnettiin paitsi Ässien monivuotisena luottohyökkääjänä, myös pari vuoden visiitistään Raumalle. Siksi perjantaina suru kosketti molempia seuroja.

Ennen ottelun alkua yleisö osoitti kunnioitustaan Heiskaselle pimeässä Isomäen jäähallissa valaisemalla areenan kännyköiden valoilla.

Ässät oli tehnyt ottelua varten myös tribuuttivideon ”Kunusta”.

SAVONLINNASSA vuonna 1963 syntynyt ja 19-vuotiaana Poriin muuttanut Heiskanen pelasi SM-liigassa vuosina 1983–1995. Lukuun ottamatta kautta 1989–90, jolloin ”Kunu” paukutti Ässien divarikaudella tauluun 44 ottelussa käsittämättömät tehot 58+52=110 (+90).

Kaikkiaan Heiskanen teki Ässien paidassa yli 200 maalia ja yli 400 tehopistettä. SM-liigassa hän pelasi kahden kauden ajan myös Rauman Lukossa.

1990-luvun lopussa viimeisinä pelivuosinaan Heiskanen kiersi vielä Euroopan pienemmissä sarjoissa. Peliuransa jälkeen hän toimi yrittäjänä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat