Kansainvälinen nyrkkeilyliitto haastatteli nyrkkeilijää, joka ylisti Venäjän lippua ja kansallishymniä

Nyrkkeily on laji, jossa venäläiset pääsevät mukaan kansainväliseen kilpailutoimintaan.

Venäjän lippu näkyi katsomossa myös Austaralian avoimessa tennisturnauksessa tammikuussa.

12.2. 12:13

Jakutiassa syntynyt Vasili Jegorov on kovan luokan nyrkkeilijä. Venäjää edustava Jegorov voitti Euroopan mestaruuden vuonna 2015 ja sijoittui MM-turnauksessa toiseksi. Sen jälkeen hän on ollut alle 51-kiloisten sarjassa kova luu.

Nyrkkeily on laji, jossa venäläisurheilijat ovat päässeet kilpailemaan myös Ukrainan sodan aikana. Lajia hallinnoiva IBA on vahvasti venäläisten talutusnuorassa, eikä liitolla ole aikeita pitää venäläisiä tai valkovenäläisiä iskijöitä poissa kansainvälisiltä areenoilta.

Marokossa käydään parhaillaan turnausta, jossa venäläiset ovat mukana. Alle 51-kiloisten sarjassa Jegorov osoitti kykynsä kukistamalla loppuottelussa espanjalaisen Molina Salvador Martinin. Voittonsa jälkeen Jegorov antoi haastattelun Venäjän lippuun kääriytyneenä ja ylisti maataan.

”Olen onnellinen, kun Venäjän lippu nostettiin salkoon ja kun Venäjän kansallishymni soitettiin voittoni kunniaksi”, Jegorov sanoo IBA:n Twitter-tilillä julkaistussa haastattelussa.

Jegorov ilmoitti olevansa erityisen tyytyväinen, kun mukana oli iskijöitä ”kaikista maista”. Tätä voi pitää viestinä urheiluyhteisölle, joka käy keskustelua venäläisurheilijoiden mahdollisesta paluusta kansainväliseen kilpailutoimintaan.

Jegorov hekumoi venäläisyydellä vielä toiseenkin otteeseen.

”Noustuani kehään näin lippuni ja olin innoissani päästessäni ottelemaan Venäjän puolesta”, Jegorov sanoi.

Lopuksi hän kertoi kevään jatko-ohjelmasta. Seuraavaksi on vuorossa ottelu Valko-Venäjän joukkuetta vastaan, sitten turnaus Abu Dhabissa ja toukokuun alussa MM-kisat Uzbekistanissa.

Lue lisää: KOK:ta uhataan boikotilla venäläisten takia – Olli Rausteen mukaan YK:n kanta ei ole edes relevantti

Lue lisää: Vladimir Putin palkitsi kohuvalmentajan – jakoi kunniaa myös Leijonien nöyryyttäjälle

Lue lisää: Antti Pihlakoski: ”Neutraalien venäläisurheilijoiden paluu vaikuttaa hankalalta”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat