Leijonilla on sauma todelliseen MM-jättipottiin NHL-apujen muodossa

Ruotsissa toivotaan, että Tre Kronor saa kevään MM-kisoihin jalkeille huippujoukkueen. Teoriassa Leijonillakin on mahdollisuus saada MM-jäille todellisia NHL-tähtiä.

Nähdäänkö NHL:stä joukkoryntäys MM-kisoihin? Florida Panthersin Aleksander Barkov saattaa jäädä NHL:n pudotuspelien ulkopuolelle, jolloin hänellä olisi mahdollisuus osallistua MM-kisoihin.

12.2. 14:15

Ruotsalaisen Aftonbladetin jääkiekkotoimittaja Mats Wennerholm seurasi torstaina Tre Kronorin EHT-ottelua Tshekkiä vastaan, mutta hänen ajatuksensa harhailivat jo keväällä Tampereella ja Riiassa pelattaviin MM-kisoihin.

Kokenut kiekkokynäilijä herkutteli kolumnissaan Tre Kronorin mahdollisella unelmajoukkueella MM-jäille.

Wennerholm tuo ilmi, että pitkästä aikaa loistavaa sesonkia NHL:ssä pelaavan Erik Karlssonin, 32, kausi päättyy mitä todennäköisimmin runkosarjaan, joten tähtipuolustaja voisi hyvinkin pukea ylleen Tre Kronorin paidan MM-kisoissa.

”Jos perhetilanne antaa myöten, minun on vaikea nähdä, ettei hän haluaisi jatkaa kauttaan MM-kisoissa. Etenkin kun hän on ollut niin mielettömässä vireessä tänä talvena”, Wennerholm kirjoittaa.

Karlssonin edustama San Jose Sharks on divisioonassaan toiseksi viimeisenä, mutta Karlsson on takonut 53 ottelussa hurjat 70 (17+53) tehopistettä.

On tosin mahdollista, että Karlsson kaupataan toiseen NHL-seuraan ennen siirtorajaa. Siinä tapauksessa MM-kisat jäisivät väliin.

Erik Karlsson pelaa loistavaa kautta NHL:ssä. Ruotsissa toivotaan, että supertähti vahvistaisi Tre Kronoria MM-kisoissa.

Wennerholm jatkaa kolumniaan spekuloimalla ajatuksella, että Karlssonin lisäksi myös toinen supertähti, Vancouver Canucksin hyökkääjä Elias Pettersson, 24, vahvistaisi Tre Kronoria MM-jäillä.

Tre Kronorin nykyinen päävalmentaja Sam Hallam valmensi Pettersonia tämän läpimurtokaudella Växjössä 2017–2018, joten kaksikko tuntee toisensa hyvin.

Wennerholmin mukaan Karlssonin ja Petterssonin ilmoittautumiset Tre Kronorin MM-projektiin voisivat käynnistää dominoefektin, jonka ansiosta Ruotsin pukuhuone olisi pullollaan NHL-tähtiä.

Wennerholmin mielestä olisi jo korkea aika nähdä MM-jäillä Ruotsin ”Dream Team”.

On toki hyvä muistaa, että NHL-vahvistuksista puhuminen on vielä tässä vaiheessa alkukevättä hyvin spekulatiivista.

Jukka Jalosen Leijonilla on tällä hetkellä vähintään yhtä herkullinen NHL-näkymä kuin Tre Kronorilla.

Tampereen oman pojan Patrik Laineen, 24, NHL-kausi päättyy runkosarjaan, ja sama kohtalo saattaa olla edessä myös Florida Panthersin Aleksander Barkovilla, Anton Lundellilla ja Eetu Luostarisella.

Florida tosin taistelee vielä kynsin hampain pudotuspelipaikasta.

Sekä Laineella että koko Floridan suomalaiskolmikolla on sopimukset ensi kaudeksi, joten sopimustilanteen epävarmuus ei ainakaan estä heidän MM-kisamatkaansa.

Nähtäisiinkö Patrik Laine MM-jäillä?

Myös esimerkiksi Nashvillen kausi on näillä näkymin päättymässä runkosarjaan. Nashvillea edustaa suomalaisnelikko Mikael Granlund, Juuse Saros, Juuso Pärssinen ja Kevin Lankinen.

Lankista lukuun ottamatta Nashvillen suomalaisilla on sopimukset ensi kaudeksi.

Granlund oli viime keväänä Suomen avainpelaajia, kun Leijonat juhli kotiyleisön edessä MM-kultaa.

Ruotsi sen sijaan hävisi puolivälierissä Kanadalle. Ruotsi on jäänyt ilman mitalia kolmessa edellisessä MM-turnauksessa.

Jääkiekon MM-kisat pelataan Tampereella ja Riiassa 12.–28. toukokuuta. Suomi ja Ruotsi ovat samassa alkulohkossa.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat sunnuntai-iltana Euro Hockey Tourin ottelussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat