Amputoidun akrobaattinen osuma ehdolla Vuoden maaliksi – tässä on finaali­kolmikko

Vuoden hienoimmaksi maaliksi on ehdolla taituruutta ja kaukolaukaustaitoa.

Marseillen Dimitri Payetin upea kaukolaukaus on ehdolla Vuoden maaliksi.

12.2. 16:55

Viime vuonna jalkapallokentillä nähtiin lukuisia huimia taidonnäytteitä, ja nyt Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on julkistanut kolme finalistia, jotka kilpailevat Vuoden maalin tittelistä.

Unkarilaisen Ferenc Puskásin mukaan nimetyn palkinnon saa joko puolalainen Marcin Oleksy, brasilialainen Richarlison tai ranskalainen Dimitri Payet.

Oleksyn olo finaalikolmikossa on siinä mielessä erityistä, että häneltä on amputoitu vasen jalka. Se ei kuitenkaan estänyt miestä tekemästä upean akrobaattista osumaa Warta Poznanin paidassa marraskuussa.

”Muistan kaiken siitä maalista! Osuin palloon todella puhtaasti, ja seurasin sitä katseellani maaliin asti. Olen aina halunnut tehdä kauniin maalin”, Oleksy kommentoi Fifan haastattelussa.

Marseillen kapteeni Dimitri Payet puolestaan laukoi häikäisevän osuman Paok Thessalonikia vastaan Eurooppa-liigan ottelussa huhtikuussa. Kulmapotku pelattiin suoraan Payetille, joka laukoi pallon vaikeasta syötöstä laakana suoraan yläkulmaan.

”Onnistuin vaikeassa laukauksessa, koska suhtauduin siihen rennosti, kuin olisin harjoituksissa”, Payet kuvaili osumaansa.

Richarlison puolestaan esitteli taituruuttaan Brasilian paidassa MM-kisojen ottelussa Serbiaa vastaan. Hän otti Vinicius Juniorin syötön haltuun niin, että pallo nousi ilmaan. Sen jälkeen hyökkääjä laukoi pallon puolittaisella saksipotkulla verkkoon.

”Se oli yksi hienoimmista maaleista urallani, kun se tuli MM-kisoissa meille vaikeassa ottelussa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat