Suomalaisen Aaronin, 19, piirtämä kuva Lauri Markkasesta sai tähden lähes sanattomaksi

Taiteilija Aaron Airas piirsi upean kuvan Lauri Markkasesta.

Lauri Markkanen vaikuttui Aaron Airaksen piirroksesta.

12.2. 17:07

Utah Jazzin suomalaistähden Lauri Markkasen nimi on noussut kuluvan NBA-kauden aikana väkevästi koko kansan huulille.

Markkanen sai lauantaina komean kunnianosoituksen, kun 19-vuotias suomalaistaiteilija Aaron Airas piirsi hänestä upean muotokuvan. Puuväreillä piirretty teos on niin vakuuttavaa jälkeä, että nopealla vilkaisulla se näyttää lähes valokuvalta.

”Puuväripiirros Lauri Markkasesta. Yli 100 tuntia työtä”, Airas kirjoitti saatteeksi julkaistessaan kuvan Twitterissä.

Kuva päätyi nopeasti myös itse päähenkilön ihailtavaksi. Markkanen jakoi piirroksen omalla Twitter-tilillään ja kommentoi mestariteosta ytimekkäästi.

”Vau”, Markkanen kirjoitti ja ryyditti viestiään hämmästyneitä kasvoja kuvaavilla emojeilla sekä liekkiemojilla.

Vihtiläinen Airas tunnetaan parhaiten juuri urheilijoita esittävistä muotokuvapiirroksistaan. Hän herätti ensimmäisen kerran laajempaa huomiota vain 16-vuotiaana vuonna 2019 NHL-kiekkoilija Mikko Rantasta esittävällä kuvallaan.

Lue lisää: 16-vuotias vihtiläispoika Aaron Airas nousi miljoonien jääkiekon ystävien tietoisuuteen: siihen tarvittiin 35 tuntia työtä ja yksi hieno piirros

Viime syksynä hän piirsi upean teoksen toisesta NHL-tähdestä Patrik Laineesta. Muun muassa Laine itse ylisti teosta estoitta.

”Uskomatonta työtä. Jos tätä katsoo hieman kauempaa, se näyttää ihan valokuvalta. Käsittämätöntä. En osaa sanoa muuta”, Laine kommentoi tuolloin.

Airas jakaa teoksiaan Instagram-tilillään. Mainittujen töiden lisäksi galleriasta löytyy myös esimerkiksi Aleksander Barkovia, Jesse Puljujärveä ja Teemu Pukkia esittäviä piirroksia. Airaksella on Instagramissa lähes 5 000 seuraajaa.

Huimaa kautta pelaava Markkanen on tehnyt suomalaista koripallohistoriaa käytännössä koko NBA-uransa ajan.

Ensi viikonloppuna hän saavuttaa jälleen uuden virstanpylvään, kun hän esiintyy ensimmäisenä pohjoismaalaisena pelaajana lajin ykkösliigan tähdistöottelussa. Markkanen on tähdistöottelussa myös avauskokoonpanossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat