NHL:n tähtivahti Juuse Saros kertoi kokoonsa liittyneistä epäilyistä: ”Pyydettiin röntgen­kuvat”

Juuse Saros paljasti tarinoita NHL:n varaustilaisuuden kulisseista.

Juuse Saros osallistui viime viikonloppuna NHL:n tähdistötapahtumaan.

12.2. 20:44

Nashville Predatorsin tähtimaalivahti Juuse Saros, 27, on joukkueensa tärkein yksittäinen pelaaja ja yksi NHL:n parhaista maalivahdeista. Tästä kertoo kolmas sija NHL:n parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina Trophyn äänestyksessä viime kaudella.

Saros on kohdannut matkallaan tähtiin paljon epäilyksiä kokonsa vuoksi. Saros on Eliteprospects-sivuston mukaan 179 senttiä pitkä. Mitä isompi maalivahti, sitä helpompi peittää laukaisukulmat ja tukkia oma maali.

Saroksen tavaramerkiksi ovatkin muodostuneet mainio liikkuvuus, reaktiot ja pelinluku.

Forssalaislähtöinen kylmäpää paljasti NHL-toimittajien Elliotte Friedmanin ja Jeff Marekin 32 Thoughts: The Podcast -ohjelmassa mielenkiintoisen tarinan varausvuodestaan.

”Eräästä joukkueesta soitettiin minulle, ja minua pyydettiin lähettämään heille röntgenkuvat luistani, että he voivat katsoa, kasvanko vielä. He tulkitsivat, että en kasva enää. Se joukkue ei varannut minua”, Saros kertoi toimittajakaksikolla.

Saros jakoi myös toisen, maltillisemman tarinan hänen varausvuodeltaan.

”Yhden joukkueen edustajat pyysivät minua huoneeseen astuttuani riisumaan kengät, jotta he voivat mitata minut.”

Lopulta Saros valui aina neljännelle varauskierrokselle asti. Nashville huusi nykyisen ykkösvahtinsa koko tilaisuuden 99. pelaajana.

HPK:sta Pohjois-Amerikkaan ponnistanut tähti on vahva ehdokas Vezina Trophyn kärkisijoille myös tällä kaudella. Saros on torjunut kiekkoja 91,8 prosentin varmuudella ja 23 maalia yli odottaman.

Leo Komarov on tuttu näky leijonapaidassa.

Saros paljasti haastattelussa myös toisen suomalaisen kiekkoikonin, Leo Komarovin salaisen ”paheen”.

Sarokselta kyseltiin dialogin yhteydessä, keräileekö hän muiden pelaajien mailoja. Saros kertoi omistavansa muun muassa Pekka Rinteen, Eeli Tolvasen ja Miikka Salomäen työvälineet.

Tämän jälkeen Saros heitti, että ”Leksa” Komarov omistanee muutaman kepin enemmän kuin hän.

”Komarovilla on varmaan järjetön määrä mailoja. Joka MM-kisoissa, joissa hän on ollut, hän pyytelee mailoja lähes jokaiselta. Kisojen jälkeen hän lähtee kotiin kymmenien mailojen kanssa. Hän kyselee mailoja jopa kesäjäillä”, Saros nauroi.

Komarov on pelannut seitsemät MM-kisat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat