Supertähti Mikaela Shiffrin katkaisi yhteistyön pitkäaikaisen valmentajansa kanssa kesken MM-kisojen

Alppihiihdon viime vuosien menestynein urheilija perusteli valmentajan lähtöä sillä, että hän haluaa siirtyä urallaan uuteen vaiheeseen.

Mikaela Shiffrin poseerasi viime viikon lopulla super-g:n MM-hopeamitalistina.

15.2. 14:35

Alppihiihdon viime vuosien supertähti Mikaela Shiffrin on katkaissut yhteistyönsä pitkäaikaisen valmentajansa kanssa kesken Ranskassa meneillään olevien MM-kisojen, kertoo uutistoimisto AP.

Amerikkalainen Shiffrin perusteli valmentaja Mike Dayn lähtöä sillä, että hän haluaa siirtyä urallaan uuteen vaiheeseen.

”Olen päättänyt mennä eteenpäin tiimillä, jolla on uusi johto”, 27-vuotias Shiffrin sanoi USA:n joukkueen välittämässä lausunnossa.

Day oli vielä Shiffrinin mukana, kun tämä lähti MM-kylästä Meribelistä muutamaksi päiväksi muualle harjoittelemaan saavutettuaan viime viikolla MM-kisojen alussa hopeaa supersuurpujottelussa.

”Mikaela haluaa tehdä jatkossa jotain erilaista. Hän haluaa uuden haasteen. Hän kertoi asiasta Mikelle, ja Mike päätti lähteä kotiin. Hänen lähtönsä on minulle sokki”, USA:n joukkueen johtaja Patrick Riml sanoi AP:lle.

Shiffrinin on määrä kilpailla MM-kisoissa vielä parhaissa lajeissaan suurpujottelussa ja pujottelussa.

Tammikuun lopulla Shiffrinistä tuli alppihiihdon maailmancupin menestyksekkäin nainen. Hän voitti Italian Kronplatzissa suurpujottelukilpailun ja jätti voittojen määrässä Yhdysvaltain Lindsey Vonnin taakseen.

Nyt Shiffrin on saavuttanut urallaan 85 maailmancupin voittoa. Lajin tilastoissa hänen edellään on enää ruotsalaislegenda Ingemar Stenmark, joka saavutti cupissa 86 voittoa vuosina 1975–89.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat