Jättävätkö Qatarin sijoittajat tarjouksen Manchester Unitedista? ”Kävisi täysin järkeen”

Manchester Unitedin omistava Glazerin perhe on asettanut seuralle kuuden miljardin punnan eli reilun 6,7 miljardin euron hintalapun.

Manchester Unitedin kannattajat sanoivat helmikuun 8. päivänä esittelemässään kyltissä ei Qatarille ja muistuttivat, että ihmisoikeudet merkitsevät.

16.2. 11:49

Englannin Valioliigassa pelaavan Manchester Unitedin omistajakuviot ratkeavat mahdollisesti jo lähiaikoina, sillä ostotarjoukset seurasta on jätettävä viimeistään perjantaina.

Jalkapallojätin omistava Glazerin perhe ilmoitti marraskuussa hakevansa Unitedille uutta omistajaa. Hintalapussa komeilee kuuden miljardin punnan eli reilun 6,7 miljardin euron summa.

Uutistoimisto AFP kertoo miljardööri Jim Ratcliffen olevan ainoa julkisesti tiedossa oleva ostajaehdokas, mutta myös qatarilaiset sijoittajat ovat kiinnostuneita seurasta.

Qatarin valtio omistaa Qatar Sports Investment -sijoitusrahastonsa (QSI) kautta ranskalaisseura Paris Saint-Germainin. QSI on Qatarin valtion omistaman Qatar Investment Authority -sijoitusrahaston (QIA) tytäryhtiö.

”Qatarin investointi PSG:hen on ollut valtavan menestyksekäs, mutta millään muulla urheilusarjalla ei ole niin paljon globaalia näkyvyyttä kuin Valioliigalla”, kansainvälisten suhteiden apulaisprofessori Danyel Reiche muistuttaa AFP:lle.

”Siksi Manchester Unitedin hankkiminen kävisi täysin järkeen.”

Euroopan jalkapalloliiton Uefan sääntöjen mukaan sama omistaja ei voi omistaa kahta samassa kilpailussa kilpailevaa seuraa suoraan tai välillisesti.

AFP:n lähde kertoo, että tarjouksen Manchester Unitedista jättävällä taholla ei ole yhteyttä PSG:n omistukseen.

”Tärkein juttu on, että mahdollinen tarjouksen jättäjä ei ole QSI eikä QIA”, lähde sanoo.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on AFP:n mukaan vaatinut Valioliigaa tiukentamaan omistussääntöjään ihmisoikeuksien toteutumisen sekä urheilupesun mahdollisuuden estämiseksi.

Urheilupesulla tarkoitetaan diktatuurien tapaa käyttää urheilua hyväkseen ihmisoikeusongelmien häivyttämisessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat