MM-ampumahiihto päättyi Ruotsin juhliin – Suomen kisat olivat vuoristorataa

Pystystä puhtaasti ampunut Tero Seppälä sijoittui miesten yhteislähdössä kymmenenneksi. Suvi Minkkinen oli naisten puolelal 25:s.

Hopeaa saanut Martin Ponsiluoma (vas.) ja maailmanmestari Sebastian Samuelsson juhlivat Ruotsin kaksoisvoittoa.

19.2. 14:49 | Päivitetty 19.2. 19:19

Saksan Oberhofissa kisattujen ampumahiihdon MM-kilpailuiden päätöspäivä oli Ruotsin. Miesten yhteislähdössä Sebastian Samuelsson ja Martin Ponsiluoma ottivat kaksoisvoiton, ja kisat päättäneen naisten yhteislähdön kuningatar oli Hanna Öberg.

Kisoissa kolme pronssia ennen päätösmatkaa kuitanneelle Samuelssonille, 25, maailmanmestaruus on uran ensimmäinen. Olympialaisista hänellä on viestikulta Pyeongchangista 2018.

”Urani paras kilpailu, ei epäilystäkään. Olen niin, niin ylpeä”, Samuelsson iloitsi Ruotsin yleisradio SVT:n haastattelussa.

MM-Oberhofissa viisi kultaa voittanut Norjan Johannes Thingnes Bø jäi pronssille.

Kisoissa aiemmin normaalimatkan voittanut Öberg kukisti yhteislähdön loppuratkaisussa Norjan Ingrid Tandrevoldin ja Ranskan Julia Simonin.

”Elän unelmaani. Tämä on ihan hullua”, Öberg totesi onnenkyyneleet silmissään SVT:lle.

Norja vei kisojen mitalitilaston 13 mitalillaan, joista viisi oli kultaista Bøn tuomana. Ruotsi oli 11 mitalillaan (kolme kultaa) tuntumassa, saldo on Ruotsille sen paras kautta aikain MM-kisoissa.

Päätöspäivänä nähtiin kisaladulla kaksi suomalaista. Miesten kisassa Tero Seppälä sijoittui kymmenenneksi ammuttuaan molemmat pystypaikat puhtaasti. Kymmenes sija on viidet MM-kisat käyneelle 27-vuotiaalle Seppälälle uran toistaiseksi paras henkilökohtainen MM-sijoitus. Pekingin olympialaisissa viime vuonna Seppälä oli yhteislähdön yhdeksäs.

Naisten kisassa Suvi Minkkinen oli 25:s. Minkkisen kahdeksas sija normaalimatkalla oli suomalaisittain MM-Oberhofin paras suoritus.

”Annan ihan hyvän arvosanan itselleni näistä kisoista. Kolme perustason hyvää suoritusta ja yksi ihan huipputulos, joten kyllä siihen pitää olla tyytyväinen”, Minkkinen totesi tiedotteessa.

Suomen päävalmentaja Erik Kulstadin mukaan MM-Oberhof sujui suomalaisittain ”kohtalaisesti”.

”Sanon usein, että ampumahiihto on vuoristorataa ja nämä MM-kilpailut ovat olleet juuri sitä. Meillä oli hyviä suorituksia, kuten Teron ja Suvin onnistumiset. Sitten oli myös vähemmän hyviä hetkiä, jotka johtuivat kaatumisista ja omista virheistämme. Kaiken kaikkiaan olemme selviytyneet kohtalaisesti näistä MM-kisoista”, Kulstad tiivisti tiedotteessa.

Ampumahiihtokausi jatkuu vielä kolmella maailmancup-tapahtumalla, joista ensimmäinen käydään maaliskuun alussa Tshekin Nove Mestossa.

Ruotsin Hanna Öberg iloitsee takaa-ajokisan voittoa ennen takaa tulevia Norjan Ingrid Tandrevolda ja Ranskan Julia Simonia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat