Aatu Räty myytiin isossa NHL-kaupassa – karu alku uudessa seurassa: ”Rankkaa on ollut”

Aatu Rädyn alku Vancouverissa on ollut vaikea.

Aatu Räty pelasi aiemmin NY Islandersin organisaatiossa.

21.2. 8:42

Abbotsford

Siitä on kulunut kolme viikkoa, kun Aatu Rädyn elämä muuttui ja hänet kaupattiin New York Islandersista Vancouver Canucksiin.

Ensimmäisen treidin sanotaan olevan pahin, mutta Räty lähti uutta kohti täynnä intoa. Järkytys vaikutti olleen jopa yllättävän pieni.

Nyt Räty, 20, on ollut jonkin aikaa toisella puolella mannerta.

Tunnelma on erilainen. Tunteet ovat pinnassa.

”Olen pelannut huonosti. Rankkaa on ollut, Räty nieleskeli maanantai-iltana IS:lle Abbotsfordissa, kun takana oli 2–7-tappio San Jose Barracudalle.”

Takana on kahdeksan ottelua AHL:n Abbotsford Canucksissa, ja 20-vuotiaan suomalaissentterin pistesaldo on yksi syöttöpiste.

Bridgeportin AHL-joukkueessa Räty ehti tehdä 15 (7+8) pistettä 27 otteluun, Islandersin NHL-joukkueessa kaksi maalia 12 ottelussa.

Aatu Räty kuvattuna syksyllä 2021.

Räty on pelannut AHL-Canucksissa vaihtelevassa roolissa.

Liiga ei julkaise peliaikadataa, mutta Räty arvioi itse pelanneensa noin 14–18 minuuttia ottelua kohden.

Maanantaina ketjukavereina olivat ruotsalainen Nils Höglander ja jenkkilaituri William Lockwood, jotka ovat Rädyn tapaan kuluneella kaudella pelanneet NHL:ssäkin.

Hän on asunut hotellissa sateisessa Abbotsfordissa, joka ei ole varsinaisesti mikään tunnettu lomakohde.

”Hallilla ja motellilla olen ollut. Pelejä on ollut sentään paljon. Nyt lähdetään vieraskiertueelle, mikä on kiva, ettei jää hotellikuolemaan.”

”Pääsen samalla tutustumaan enemmän muihin pelaajiin. Vielä ei ole niin paljoa löytynyt kavereita. Kopissa on mukavia jätkiä, mutta ulkomaalaisten kanssa kestää kuitenkin aina kauemmin”, sanoi Räty, jolla oli Islandersissa seuranaan suomalaiset Robin Salo ja Otto Koivula.

Lue lisää: Aatu Räty saunoi täysin tietämättömänä, kun hänet myytiin: ”Aika iso elämän­muutos”

Kun Canucks luopui kapteenistaan Bo Horvatista ja hankki Islandersilta osana kauppaa myös Rädyn, joku saattoi olettaa, että suomalainen olisi pian lähellä NHL-paikkaa Vancouverissa, joka ei tällä kaudella enää pelaa mistään.

Olihan hän jo ennen siirtoa pelannut viime ajat ylhäällä Islesin miehistössä – olkoonkin, että pienessä roolissa.

Tällainen ajatus ehti hiipiä myös Rädyn mieleen.

”Jotenkin kieltämättä ajattelin, että siitä lähdetään änäriin pelaamaan eikä katsella taaksepäin. Olin jo ollut NHL:ssä ja ollut Bridgeportissa se jätkä, joka nostettiin tarvittaessa ylös. Sielläkin piti toki kynsin ja hampain taistella jääajasta. Vähän kuten täälläkin. Jos ei pelaa hyvin, löytää itsensä penkiltä”, Räty pohti.

”Ei auta. Pitää pelata paremmin ja ansaita rooli.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat