HIFK maksoi kenraalissaan kovan hinnan loukkaantumisina – Eemil Vinni debytoi maalilla: ”Alkuun vähän jännitti”

Sport kaatui helposti, mutta katseet ovat jo Tapparan kohtaamisessa.

17-vuotias Eemil Vinni teki liigadebyyttinsä HIFK:n maalilla, kun Roope Taponen jätti kentän loukkaantumisen vuoksi toisen erän puolivälissä. Sportin Juuso Pulli seurasi Vinnin työskentelyä lähietäisyydeltä.

21.2. 21:04 | Päivitetty 21.2. 22:43

HIFK–Sport 5–3

Helsingin IFK:lle Sportin jääkiekon liigakohtaamisesta tuli keskiviikkoa varten kenraaliharjoitus, jossa kaikki ei mennyt kuten piti.

Sport kaatui 5–3 ottelussa, jossa HIFK:n vedonlyöntikerroin painui nollaan pelin aikana.

Maaleja, mutta myös loukkaantumisia. Maalivahti Roope Taponen joutui vaihtoon toisen erän puolivälin paikkeilla. Häntä ennen puolustaja Eddie Larsson putosi sivuun.

Taposen tilalle tuli nuori Eemil Vinni. Maalivahtilupaus Vinni, 17, on ollut melko monessa liigaottelussa varamaalivahtina, mutta nyt hän pääsi jäälle ensimmäisen kerran.

”Alkuun vähän jännitti, kun Lunkka [maalivahtivalmentaja Jan Lundell] sanoi, että nyt pitää hyppää askiin”, Vinni sanoi iloisena ja rentona.

”Oli siisti pelata, kun fanit hurrasivat joka torjunnan jälkeen.”

Vinni kertoi nähneensä tilanteen, jossa Taponen sai kolhun.

”Hän oli aika maissa ensimmäisellä erätauolla, ja aloin valmistautua. Sitten tuli kutsu ja se oli menoa.”

Vinni on yksi Suomen maalivahtilupauksista. Hän on pelannut HIFK:n A-nuorissa ja harjoitellut jonkin verran liigajoukkueen mukana. Vastuuta tuli vähän odottamattomasti, mutta hyvin Vinni selviytyi.

”Ainutlaatuinen kokemushan tämä oli. Kun sain ensimmäisen torjunnan, ajattelin, että näinhän tämä menee. Koko ikäni olen pelannut lätkää.”

HIFK kohtaa Tapparan keskiviikkona mielenkiintoisessa vaiheessa. Taposella on loukkaantuminen, samoin kuin kakkosvahti Niilo Halosella.

Vielä tiistaina oli liian aikaista sanoa, pelaako Vinni Tapparaa vastaan.

”Olen aina valmis”, Vinni vastasi kysymykseen mahdollisesta pelaamisesta Nokia-areenassa.

”Mennään päivä kerrallaan.”

Sportilta joutui sivuun Miro Nalli, joka sai hetkellisen heikotuskohtauksen toisessa erässä. Mikko Salmio joutui Micke-Max Åstenin kovan ja väärän taklauksen alle kolmannen erän puolivälissä. Åsten lensi ulos (5+20). Salmio sai vähintään jäykän niskan.

Puolustaja Tom Hedberg tuli HIFK:hon juuri siirtoajan päättymistä ennen. Hän pelasi ensimmäisen ottelunsa Liigassa, ja peliaika kasvoi, kun Larsson jäi sivuun.

Sport oli monta astetta ryhdikkäämpi vastustaja kuin SaiPa, joka antoi heti periksi. Sportin Miro Nalli, Erik Riska ja Lassi Vanhatalo sentään rokottivat tilaisuuden saatuaan.

Sentteri Eetu Koivistoinen leikitteli kiekon maaliin ja vei IFK:n 4–2-johtoon. Osuma oli Koivistoiselle kauden 20. Leevi Teissala aloitti maalinteon viime viikolla ja jatkoi melkein heti perään. Hänelle tyylikäs 3–2-osuma.

HIFK maalasi tyylikkäät luvut, vaikka jäikin viime viikon ilotteluista SaiPaa ja Jukureita vastaan. Silloin tuli 16 maalia kahdessa ottelussa.

Illan yleisömäärä oli vieläkin muhkeampi: 7 352 katsojaa, mitä voi pitää ihmeenä, kun vain IFK:lla oli panosta. Stadin ylpeys jahtaa tiukasti paikkaa kuuden joukossa ennen pudotuspelien alkua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat