Myös Australia vaatii KOK:lta ratkaisua venäläisiin urheilijoihin

Australia kertoi tiistaina yhtyvänsä 34 muun maan lausuntoon.

Seuraavat olympiakisat järjestetään 2024 Pariisissa. Kuva Eiffel-tornin edustalta.

21.2. 15:50

Australian hallitus ilmoitti tiistaina yhtyvänsä Kansainväliselle olympiakomitealle (KOK) toimitettuun lausuntoon, jossa kyseenalaistetaan venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden puolueettomuus.

Britannian kulttuuri-, media- ja urheiluministeriö antoi maanantaina yhteisen julkilausuman ”yli 30 samanmielisen maan” puolesta. Australia allekirjoitti kaksi asiaa koskevaa julkilausumaa viime vuonna, mutta oli ainoa maa, joka puuttui nyt listalta.

Australian urheiluministeriön tiedottaja kertoi tiistaina uutistoimisto Reutersille, että nimen puuttuminen johtui hallinnollisesta virheestä. Maan nimi on lisätty mukaan myös alkuperäiseen lausuntoon, joka on ilmoitettu päivitetyksi tiistaina.

Lausunnon allekirjoittaneet maat ovat huolissaan KOK:n suunnitelmasta tutkia mahdollisuuksia palauttaa venäläisten ja valkovenäläisten oikeus osallistua kisoihin.

Maat huomauttavat KOK:n itse suositelleen viime vuoden helmikuun lopussa venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden sulkemista kilpailuista. Maiden mukaan tilanne Ukrainassa on vain huonontunut siitä, kun KOK antoi suosituksensa.

Fakta

Allekirjoittajat

Australia, Belgia, Britannia, Espanja, Etelä-Korea, Hollanti, Irlanti, Islanti, Italia, Itävalta,

Japani, Kanada, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta,

Norja, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi,

Tanska, Tšekki, Uusi-Seelanti, Viro, Yhdysvallat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat