Romain Grosjeanin palanut F1-auto lähtee kiertämään maailmaa: ”Luulen sen pelastaneen henkeni”

Grosjeanin auto syttyi räjähdysmäisesti tuleen formula ykkösten Bahrainin gp:ssä 2020, kun ranskalainen törmäsi metallikaiteeseen.

Haas-tallin väreissä Bahrainin gp:ssä vuonna 2020 kilpailleen Romain Grosjeanin auto syttyi palamaan onnettomuuden jälkeen.

21.2. 16:38

Järkyttävään onnettomuuteen formula ykkösten Bahrainin gp:ssä marraskuussa 2020 joutuneen Romain Grosjeanin onnettomuusauto lähtee kiertämään maailmaa, Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo.

Grosjean törmäsi Haas-tallin autollaan 225 kilometrin tuntinopeudessa metallikaiteeseen ja hänen autonsa syttyi palamaan. BBC:n mukaan auton jäänteistä tulee yksi näyttelyn merkittävimmistä esineistä.

”Runko on edelleen yhtenä kappaleena, halo on paikallaan ja se on vaurioita ja palonjälkiä lukuun ottamatta sellainen kuin sen kuuluu olla”, Grosjean sanoo näyttelyä varten kuvatussa haastattelussa.

”Luulen sen pelastaneen henkeni.”

36-vuotias ranskalainen on kilpaillut viime vuodet Pohjois-Amerikassa Indycar-sarjassa. Hänen uransa formula ykkösissä päättyi juuri Bahrainiin.

”Minun näkökulmastani se oli iso onnettomuus, mutta en heti tajunnut sen vaikutusta tai sitä, miltä se näytti ulkopuolisen silmin”, Grosjean kertoo.

Romain Grosjeanin onnettomuus sytytti räjähdysmäisen tulipalon.

Grosjean pääsi itse ulos onnettomuusautosta kovan työn jälkeen. Hän sai turvavyönsä irti, mutta tajusi nopeasti sen jälkeen kypäränsä osuneen johonkin.

”Minun piti murtaa niskatukeni lyömällä sitä kypärälläni. Sitten onnistuin lopulta saamaan kypäräni läpi ja pääsin seisomaan istuimelleni”, hän sanoo.

”Tajusin vasemman jalkani jääneen jumiin. Vedin sitä niin kovaa kuin pystyin. Kenkäni pysyi kiinni korissa, mutta jalkani löystyi sen verran, että pääsin vapaaksi.”

Grosjean kertoo, että hänen autossaan oli onnettomuushetkellä 120 kiloa. Sekä polttoaine että akku roihusivat tulessa, kun Grosjean taisteli elämästään.

F1-näyttely avataan Madridissa maaliskuun 24. päivänä.

Lue lisää: ”Näin kuoleman. Se on tunne, jota en toivo kenellekään”, liekkimerestä selviytynyt F1-kuski Romain Grosjean kertoi päästyään sairaalasta

Lue lisää: Rajusta kolarista ja liekkimerestä selvinnyt Romain Grosjean pääsi sairaalasta

Lue lisää: Rajusta kolarista selviytynyt Romain Grosjean hämmästelee sairaalavuoteensa vieressä: ”En uskonut, että muutama kyykky tekisi minut onnelliseksi”

Lue lisää: Romain Grosjeanin nopeus törmäyksessä oli huimat 225 kilometriä tunnissa – F1-legenda Emerson Fittipaldin pojanpoika korvaa ranskalaisen seuraavassa osakilpailussa

Lue lisää: Rajun tulipalon keskeltä paennut F1-kuljettaja Romain Grosjean selvisi ilman murtumia ja vitsaili palovammoistaan: ”Toivottavasti pystyn lähiaikoina kirjoittamaan itse kiitoksia”

Lue lisää: Romain Grosjeanin hurja pelastuminen liekkimerestä tallentui videolle

Lue lisää: Kommentti: Romain Grosjeanin selviytyminen rajusta onnettomuudesta on suuri voitto F1:n turvallisuudesta vastaaville

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat