Wada vahvisti vievänsä Kamila Valijevan tapauksen urheilun välitys­tuomio­istuimeen

Taitoluistelija jäi kiinni urheilusta kielletyn sydänlääkkeen käytöstä, mutta tapausta ei ehditty käsitellä ennen Pekingin olympialaisia.

Kamila Valijeva osallistui Pekingin olympialaisiin, vaikka oli pari kuukautta aiemmin kärynnyt dopingista. Hän johti naisten taitoluistelukisaa lyhytohjelman jälkeen, mutta romahti vapaaohjelmassa mitalisijojen ulkopuolelle.

21.2. 17:23

Maailman antidopingtoimisto Wada kertoi tiistaina vievänsä venäläisen taitoluistelijan Kamila Valijevan dopingkäryn urheilun välitystuomioistuimen (CAS) ratkaistavaksi.

Valijeva jäi kiinni urheilusta kielletyn sydänlääkkeen käytöstä joulukuun 2021 lopussa, mutta tapausta ei ehditty käsitellä ennen Pekingin talviolympialaisia.

Tuolloin vasta 15-vuotias Valijeva sai osallistua olympialaisiin CAS:n päätöksellä.

Venäjän antidopingtoimisto Rusada kertoi tämän vuoden tammikuussa, että Valijeva ei syyllistynyt dopingrikkeeseen. Rusadan mukaan Valijeva ei tehnyt positiivisesta dopingnäytteestä huolimatta virhettä tai osoittanut huolimattomuutta.

Wada kertoi tarkastelleensa asiaa huolellisesti ja jättäneensä sen jälkeen valituksen urheilun välitystuomioistuimeen.

”Wada vaatii valituksessaan neljän vuoden kilpailukieltoa sekä kaikkien tulosten hylkäämistä näytteenottopäivästä 25. joulukuuta 2021 alkaen”, Wada tiedotti.

Järjestö lisäsi, ettei se voi tässä vaiheessa kommentoida asiaa enempää, koska tapaus on vireillä CAS:ssa.

Wadan puheenjohtaja Witold Bańka kertoi Twitter-tilillään jo viime vuoden marraskuussa, että Wada vie tapauksen CAS:n käsiteltäväksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat