Helmarien Eveliina Summanen sai pelikiellon filmaamisesta – somessa kiehahti

Englannin jalkapalloliiton mielestä suomalaispelaaja liioitteli dramaattiselta näyttäneessä tilanteessa.

Tottenhamin Eveliina Summanen sai pelikiellon ManU-ottelun tapahtumista.

21.2. 18:16

Englannin jalkapallon naisten pääsarjassa eli Superliigassa (WSL) Tottenhamia edustava Eveliina Summanen on saanut kahden ottelun pelikiellon. Syynä oli hänen toimintansa 12. helmikuuta pelatussa ottelussa Tottenham–Manchester United.

Summanen oli kaksinkamppailussa ManUn Ella Toonen kanssa. Toone näytti tönäisevän suomalaista ja tämä jäi kierimään nurmelle kasvojaan pitäen. Erotuomari Amy Fearn ajoi Toonen kentältä kentältä suoraan punaisella kortilla. Summanen ei saanut itse tilanteessa rangaistusta.

Englannin jalkapalloliitto FA tutki tapauksen myöhemmin ja antoi Summaselle kahden ottelun pelikiellon. Sen mukaan Summanen oli kiistänyt huijanneensa erotuomaria, mutta liittoon selitys ei uponnut.

Liiton twiitti asiasta kirvoitti kipakoita kommentteja lukijoilta. Monet pitivät Summasen saamaa rangaistusta ”vitsinä”.

”Pelaajaa syytetään erotuomarin tekemästä virheestä”, eräs kommentoi.

”Aprillipäivä on vasta kuuden viikon kuluttua”, toinen kirjoitti.

”Aggression kohteeksi joutuva liioittelu siis aiheuttaa suuremman rangaistuksen kuin Toonen aggressio. Upeaa työtä, FA”, eräs kommentoi sarkastisesti.

Jotkut myös pitivät tuomiota oikeana.

Osa oli sitä mieltä, että vastaavia rangaistuksia soisi nähtävän myös miesten Valioliigassa.

ManU voitti Tottenhamin maalein 2–1 ja johtaa sarjaa. Tappioputkeen ajautunut Tottenham on kahdeksantena. WSL:ssä pelaa 12 joukkuetta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat