Konkarivalmentaja väittää MLB-seuran sortuneen ikäsyrjintään

Phil Reganin jättämässä kanteessa kerrotaan, ettei hänen sopimustaan New York Metsiin jatkettu korkean iän vuoksi.

New York Metsin syöttövalmentaja Phil Regan (58) keskusteli syöttäjä Jason Vargasin (oik.) kanssa ottelussa Miami Marlinsia vastaan heinäkuussa 2019.

21.2. 20:49

Komean uran baseballin parissa tehnyt Phil Regan, 85, haastaa entisen työnantajansa New York Metsin oikeuteen ikäsyrjinnästä, uutistoimisto Reuters kertoo.

Regan toimi Metsin syöttövalmentajana kaudella 2019. Hän sai väliaikaisen pestin kesäkuussa, kun Dave Eiland sai potkut kauden puolivälissä.

Metsin runkosyöttäjät Jacob deGrom, Zack Wheeler ja Noah Syndergaard paransivat Reganin mukaantulon jälkeen tilastojaan, mutta konkarin sopimusta ei jatkettu kauden jälkeen. Seurajohtaja (GM) Brodie Van Wagenen oli kertonut Reganin olevan liian vanha.

”Jos emme löydä etsimäämme nuorta syöttövalmentajaa, palkkaamme sinut takaisin”, Van Wagenen sanoi Reganille verkkosivusto TMZ Sportsin hankkiman kanteen mukaan.

Mets palkkasi Reganin tilalle 33-vuotiaan Jeremy Hefnerin. Regan oli tuolloin 82-vuotias.

”Phil on ensimmäisenä vitsailemassa iästään, mutta siinä ei ole mitään hauskaa, että jollekin kerrotaan hänen tulleen sivuutetuksi, koska hänen työnantajansa haluaa tilalle nuoremman työntekijän. Se on syrjintää”, lakimies Matthew Blit sanoi TMZ Sportsille.

Ammattiurheilussa tapahtuvaan syrjintään liittyvät kanteet ja oikeudenkäynnit ovat harvinaisia, ja Blit kertoo myös Reganin vältellyt asian edistämistä vuosien ajan.

”Van Wagenenin loukkaavat sanat kummittelevat hänen päässään tänäkin päivänä. Hän kuulee tarkat sanat aina uudestaan ja uudestaan. Phil tiesi, että tämä on tehtävä.”

Regan ehti pelata ja valmentaa MLB:ssä kuudella vuosikymmenellä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat