Real Madridin seuralegenda Amancio Amaro on kuollut

Amancio pelasi Real Madridissa 14 menestyksekästä kautta. Hän oli seuran kunniapuheenjohtaja.

83-vuotiaana kuollut Amancio Amaro eli Amancio (vas.) oli Real Madridin kunniapuheenjohtaja ja yksi seuran legendoista. Kuvassa Amancio ja Karim Benzema lokakuussa 2022.

21.2. 21:46

Espanjalaisen jalkapallojätin Real Madridin legendoihin kuuluva Amancio Amaro eli Amancio on kuollut 83-vuotiaana, seura kertoi verkkosivuillaan tiistaina.

Hyökkääjän tontilla viihtynyt Amancio pelasi Real Madridissa 14 kautta vuosina 1962–1976 ja voitti seuran väreissä Mestarien liigan edeltäjän eli Euroopan cupin 1966.

”Hän on aina ollut esimerkki niin Real Madridin kannattajille kuin koko urheilumaailmalle”, seura tiivisti legendan merkityksen.

Amancio viimeisteli Partizan Belgradia vastaan pelatussa loppuottelussa Realin 1–1-tasoituksen. Ottelu päättyi lopulta Realin 2–1-voittoon.

Lisäksi Amancio saavutti Realissa yhdeksän Espanjan mestaruutta sekä kolme Espanjan cupin voittoa. Hän pelasi seurassa 471 ottelua ja teki niissä 155 maalia.

Espanjan liigan maalikuninkuuden Amancio voitti kaksi kertaa. Pelaajauransa jälkeen Realia valmentanut Amancio nimettiin viime vuonna seuran kunniapuheenjohtajaksi.

”Kaikki muistavat hänet yhtenä tämän lajin legendoista”, seura korosti ja kertoi hänen edustaneen arvoja, jotka ovat muovanneet Realin historiaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat