Viime syksyn sekavat hetket eivät enää toistu – F1 kirjoitti uusiksi lyhennettyjen kisojen säännön

Max Verstappen varmisti viime vuonna maailmanmestaruuden Japanin gp:ssä, mutta ei itsekään tiennyt sitä heti kisan jälkeen.

Red Bullinsa Japanin gp:n voittajalle tarkoitettuun ruutuun varikolla parkkeerannut Max Verstappen ei tiennyt heti kisan jälkeen olevansa maailmanmestari.

21.2. 22:31

Formula ykkösten maailmanmestaruus ratkesi syksyllä 2022 erikoisten vaiheiden jälkeen, kun Max Verstappen varmisti tittelin tietämättä sitä itsekään.

Samanlaisten tilanteiden välttämiseksi F1 on nyt kirjoittanut uusiksi lyhennettyihin kisoihin liittyvän sääntönsä, uutistoimisto Reuters kertoo.

Verstappen voitti viime lokakuussa ajetun Japanin gp:n, mutta uskoi, ettei kisassa jaeta täysiä pisteitä, koska se ajettiin selvästi alimittaisena.

Kisa keskeytettiin sateen takia vain kahden kierroksen jälkeen yli kahdeksi tunniksi. Kierroksia ajettiin lopulta 28, kun suunniteltu kierrosmäärä oli 53.

Verstappen kiisti vielä palkintojenjakoa odotellessaan olevansa maailmanmestari.

Kansainvälisen autoliiton (FIA) tulkinta säännöistä oli vielä viime kaudella se, että jos kisa keskeytetään, eikä sitä pystytä jatkamaan, kisasta jaetaan puolikkaat pisteet. Jos kisaa jatketaan keskeytyksen jälkeen, siinä jaetaan normaalisti täydet pisteet.

Nyt sääntöihin on tehty Reutersin mukaan lisäys, joka varmistaa, että lyhennetyistä kisoista jaetaan vähemmän pisteitä, vaikka kisat eivät päättyisi keskeytykseen.

Verstappen, 25, varmisti erikoisen kisan päätteeksi toisen maailmanmestaruutensa. Hän olisi voittanut MM-tittelin ylivoimaisesti, vaikka Japanista olisi jaettu puolikkaat pisteet, sillä tuon kisan jälkeen Verstappen voitti kolme neljästä jäljellä olleesta kisasta.

Red Bullilla ajava hollantilainen keräsi kaikkiaan 454 pistettä, kun MM-sarjassa toiseksi sijoittuneen Ferrarin Charles Leclercin pistesaalis oli 308 pinnaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat