Venäläinen toimittaja luuli, että venäläisiä kaivataan MM-kisoissa – sitten karu totuus paljastui

Ria Novostin toimittaja hämmästeli eurooppalaisten ajatuksia.

Aleksandr Bolšunov ja muut venäläishiihtäjät joutuvat tyytymään omiin ”MM-kisoihinsa”.

22.2. 8:54 | Päivitetty 22.2. 13:20

Venäjä suljettiin kaikesta kansainvälisestä hiihtotoiminnasta kaudeksi 2022–2023, eivätkä maan urheilijat osallistu torstaina alkaviin hiihdon MM-kisoihin Sloveniassa.

Venäläisen Ria Novostin toimittaja Sergei Smyšlajev päivittelee kolumnissaan maailman tilaa, kun kilpailijamaat eivät kaipaakaan Venäjää mukaan MM-kisoihin.

Toimittaja kertoo ottaneensa ennen MM-kisoja yhteyttä Norjan yleisradion NRK:n asiantuntijaan Jan Petter Saltvedtiin aiheen tiimoilta. Norjalaisen vastaukset eivät antaneet aihetta riemuun.

”Uskomme jääräpäisesti siihen, että vaatimukset meidän pitämisestä sivussa ovat yksittäisten ihmisten mielipiteitä. Näin ei kuitenkaan ole, ja on aika alkaa tottua tilanteeseen. Miksi niin moni on yhä varma siitä, että Eurooppa rakastaa ja kaipaa venäläisiä”, toimittaja päivittelee.

Tilanne valkeni entistä selvemmin, kun Saltvedt sanoi, ettei käytännössä kukaan lajipiireissä pidä Venäjän paluuta arvokisoihin hyväksyttävänä.

”Ja he kutsuvat urheilijoitamme ’Putinin hallinnon edustajiksi’. Kuulostaa hullulta, mutta Euroopassa ei todella enää ollenkaan erotella urheilua ja politiikkaa. Samalla Saltvedt myöntää, että venäläisten panna vaikuttaa MM-kisojen tasoon. Hän lisäsi, että Venäjän sulku arvokisoista voi jatkua monen vuoden ajan.”

Saltvedtia siteerataan myös artikkelissa. Norjalainen sanoo, että panna vaikuttaa erityisesti miesten kisojen tasoon. Hän myös toivoisi, että kaikki parhaat kisaisivat mitaleista, mutta että se on juuri nyt mahdotonta.

Smyšlajev tekee lukijoilleen selväksi, että tilanne ei ole hetkellinen.

”Euroopassa ei näköjään juuri kaivata Venäjän paluuta hiihtomaailmaan. Turha elätellä mitään toiveita. Meidän parhaimmistomme kisaa samaan aikaan MM-kisojen kanssa eri kilpailuissa. Olisi kiinnostavaa nähdä, miten he pärjäisivät norjalaisia vastaan. Vai pitäisikö yhä totutella siihen, että olemme nyt omillamme?”

Venäjän ”omat” arvokisat alkavat – tuskin lainkaan sattumalta – 23. helmikuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat