Reetta Hurske aitoi Suomen ennätyksen 7,79 Madridissa: ”Tärkeät kisat ovat vasta ensi viikolla”

Lotta Harala ja Elmo Lakka eivät päässeet loppukilpailuihin 60 metrin aidoissa. Lakan jatkopaikka ratkaistiin arvalla, kun tuhannesosatkin olivat tasan.

Reetta Hurske juoksemassa 60 metrin aidoissa SM-halleissa sunnuntaina Liikuntamyllyssä Helsingissä.

22.2. 21:01 | Päivitetty 22.2. 22:57

Reetta Hurske jatkaa huippuvireessä hallikauttaan 60 metrin aitajuoksussa.

Tamperelainen voitti myöhään keskiviikkona 60 metrin aidat Madridin kansainvälisissä hallikisoissa maailman tämän kauden toiseksi parhaalla ajalla 7,79 sekuntia. Ensin ajaksi näytettiin 7,77.

Hurske aitoi ensi kerran alle 7,80 sekunnin ja alitti tänä talvena juoksemansa Suomen ennätyksen kahdella sadasosasekunnilla.

Aiemmin hän juoksi Puolassa 8. helmikuuta 7,81. Kaikkiaan Hurske on juossut tänä talvena yksitoista kertaa alle 7,90 sekunnin. Ennen hallikauden alkua matkan SE 7,91 oli Nooralotta Nezirin nimissä.

Jo alkuerissä Madridissa Hurske aitoi uransa toiseksi parhaan ajan 7,82. Finaalissa Hurske sai loistolähdön ja jätti Ranskan Cyrena Samba-Mayelan (7,84) ja Hollannin Nadine Visserin (7,86) selvästi taakseen.

Visser on matkan hallitseva Euroopan mestari hallista kahden vuoden takaa. Hän voitti Euroopan hallimestaruuden myös talvella 2019. Samba-Mayela voitti vuosi sitten MM-kultaa hallissa.

Maaliskuun alussa käytäviin EM-halleihin Hurske lähtee voittajasuosikkina. Sunnuntaina Hurske voitti ensimmäisen hallimestaruutensa Suomessa uransa kolmanneksi parhaalla ajalla 7,83.

”Totta kai tämä oli tärkeä juoksu varsinkin, kun edellinen kansainvälinen kisa oli vähän tahmea ja siinä oli telineiden kanssa ongelmia. Nyt oli kiva ottaa päänahkoja, mutta ne tärkeät kisat ovat vasta ensi viikolla”, Hurske viittasi EM-halleihin tiedotteessa.

Lue lisää: Reetta Hurske osallistuu tilastokärkenä EM-halleihin – Suomesta lähtee kisoihin yllättävän suuri joukkue

Lue lisää: Aitajuoksija Reetta Hurske voitti vasta nyt ensimmäisen SM-kultansa: ”On se kumma, jos treeni ei tehoa”

Suomen toinen aitanainen Lotta Harala putosi Madridista finaalista. Hän oli erässään viides ajalla 8,14. Harala on juossut tällä kaudella 8,00.

”Ensimmäisessä startissa olisin saanut hyvän lähdön, mutta siinä otettiin varaslähtö. Toisessa lähdössä nykäisin oikein kunnolla. Luulin, että lähettäjä ampuu sen takaisin, mutta niin ei käynyt. Jäin siinä taakse ja yritin tehdä siitä vielä juoksua, mutten päässyt kunnon vauhtiin”, Harala sanoi.

”Harmittaa, kun nämä kaksi viimeistä kilpailua ennen EM-halleja menivät lähtö­sekoilujen kanssa, mutta tässä lajissa se on pienestä kiinni, ja nyt tein itse virheen.”

SM-halleissa Harala sai punaisen hylkykortin vilppilähdön takia. Haralan mielestä tuomio oli väärä.

Elmo Lakka putosi ensimmäisenä miesten 60 metrin aitafinaalista. Lakka sai tismalleen saman ajan 7,73 kuin toisessa erässä juossut Portugalin Abdel-Kader Larrinaga.

Koska tuhannesosatkin olivat tasan, viimeinen finaalipaikka ratkaistiin arvalla, joka suosi Larrinagaa.

”Vedettiin numerolappua muovipussista ja minulla ei ollut arpaonnea. Olisi pitänyt vaan juosta kovempaa”, Lakka harmitteli jatkopaikan ratkeamista.

Sunnuntaina Lakka voitti SM-kultaa kauden parhaallaan 7,67.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat