”Tällainen lyötiin kouraan” – Lauri Vuorinen kaivoi repustaan erikoisen hiihtoasun

Lauri Vuorisen repusta löytyi lämpimän kelin hiihtoasu.

Lauri Vuorinen sairasteli helmikuun alussa. Nyt mies on nousukunnossa.

22.2. 15:06 | Päivitetty 22.2. 15:12

Planica

Suomen maastohiihtomaajoukkue on valmistautunut Planican lämpöön kekseliäästi. Hiihtäjille on nimittäin teetetty erikoisasut paahtavia ilmoja varten.

Keskiviikkona lämpötila nousi hiihtostadionilla korkeimmillaan liki kymmeneen asteeseen. Aurinko paahtoi täyttä häkää. Sprinttipäivä torstaille on luvattu samanlaista keliä.

Lauri Vuorinen, 28, esitteli lyhythihaista ja -lahkeista pukua Sanomien kisatoimituksen pyynnöstä. Näky oli komea.

"Tällainen. Idea lähti siitä, kun Krista Pärmäkoski hiihti Oberstdorfin MM-kisoissa samanlaisella puvulla, jonka Janne Ahonen räätälöi hänelle. Syksyllä, kun jaettiin varusteita, tämä lyötiin kouraan”, Vuorinen selvittää.

Lauri Vuorisen repusta löytyi harvinainen hiihtopuku.

Sprinttitykki esitteli vetimiä hymyssä suin.

Vuorinen veikkaa käyttävänsä kesätrikoita torstain sprintissä. Joni Mäki taas kertoi, ettei edes pakannut asua MM-reissuun. Muiden maiden hiihtäjillä ei ainakaan keskiviikon harjoituksissa vastaavia pukuja näkynyt.

”Kaksi vuotta sitten Oberstdorfissa kuumuus veti veteläksi, koska rovaniemeläisenä olen tottunut treenaamaan ja kisaamaan vähän erilaisissa olosuhteissa. Tämän pitäisi auttaa siihen”, Vuorinen sanoo.

Vuorisella on hiihtäjäksi varsin väkevät reidet.

"Tämä korostaa niitä entisestään”, hän hymyilee.

Vuorinen esitteli pukua vlogissaan jo tiistaina.

Vuorinen lähtee torstain sprinttiin maltillisin odotuksin. Edellisessä maailmancupin esiintymisessään tammikuussa Les Roussesissa hän tykitti välieriin, mutta sen jälkeen iski sitkeä kuumetauti.

Vaikka vire on ollut Vuorisen mukaan nousemaan päin, iskukyky on täysi arvoitus.

”Sprintissä pystyy onneksi venymään hyvään suoritukseen, vaikka vire ei olisi paras mahdollinen. Taktinen peli näyttelee niin isoa roolia. En varmaan kykene tekemään erässä kolmea tai neljää iskua, joten panostan suosiolla loppuun”, hän paljastaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat