Tässä on Jokerien uusi omistaja­ryhmä – mukana NHL-tähtiä ja Markus Selin

Mikko Saarni on koonnut Jokerien taustalle uuden omistajaryhmän, johon kuuluu tunnettuja NHL- ja Leijona-nimiä.

Esa Lindell (vas.), Teuvo Teräväinen ja Ossi Väänänen ovat mukana Jokerien uudessa omistajaryhmässä.

22.2. 16:36 | Päivitetty 22.2. 20:13

Jokerien uudessa, Mestikseen ensi kaudella tähtäävässä hankkeessa, on IS:n tietojen mukaan entisiä ja nykyisiä NHL-pelaajia.

Porukkaa vetää jääkiekkobisneksessä muun muassa Viima Hockeyn perustajana ja omistajana menestynyt Tapparan kasvatti Mikko Saarni, 45. Hänen lisäkseen mukana ovat ainakin entinen NHL-pelaaja Ossi Väänänen ja nykyisistä huipuista Teuvo Teräväinen sekä Esa Lindell.

Carolinan Teräväinen ja Dallasin Lindell ovat NHL-seurojensa luottopelaajia. Kumpikin tienaa kaudessa yli viisi miljoona euroa.

He kaikki ovat entisiä Jokerien pelaajia.

Väänäsestä, 42, kaavaillaan seuran kasvoja julkisuuteen.

"Kun sain mahdollisuuden lähteä mukaan rakentamaan kasvattajaseurani tulevaisuutta, halusin ehdottomasti hypätä mukaan. Siteeni Jokereihin on aina ollut vahva, ja tämä on ainutlaatuinen tilaisuus. Lähdemme rakentamaan Jokereille pitkäjänteisesti tietä takaisin kotimaisen kiekkoilun huipulle ja junioreille loistavaa kasvuympäristöä, jossa he voivat kehittyä. Olen tosi ylpeä siitä, että saan olla tässä mukana”, Ossi Väänänen kommentoi tiedotteessa.

Jokerit tiedotti keskiviikkoiltana, että uuden taustayhtiön omistajia ovat tässä vaiheessa myös Markus Selin, Timo Mäkelä, Max Seeck ja Jokerit ry. Myös Jokerifanit kutsutaan taustayhtiöön mukaan suunnatulla osakeannilla.

Uusi yhtiö on tehnyt Helsingin Jokerit ry:n kanssa sopimuksen Jokerit-tavaramerkistä. Aiemmin tavaramerkkiä hallinnoinut Team Jokerit Oy on purkanut tavaramerkkisopimuksen omalta osaltaan eikä ole uudessa hankkeessa osallisena.

Jokerien ensimmäiseksi päävalmentajaksi nousee A-juniorien nykyinen valmentaja Tero Määttä, 41.

Viisi kautta Jokerien U20-junioreita valmentanut Tero Määttä (oik.) nousee Jokerien edustusjoukkueen päävalmentajaksi.

Viima Hockey on vuosien ajan tehnyt tiivistä yhteistyötä Jokerien junioriorganisaation kanssa. Juuri sitä kautta Saarni Sanomien tietojen mukaan ajautui uuden omistajaporukan kokoajaksi.

Saarni on Sanomien tietojen mukaan myös yksi isoimmista uuden Jokerit-yhtiön omistajista.

Saarni ei halunnut kommentoida Jokereita millään tavalla. Uusi omistajaryhmä on tiettävästi astumassa julkisuuteen aivan lähiaikoina.

Jokerien omistajuutta kalkkiviivoille asti havitellut Teemu Selänteen Naurava Narri Oy ei ole mukana Saarnin ja NHL-pelaajien hankkeessa.

Lue lisää: Yle: Jokerit jätti hakemuksen Mestis-paikasta

Tilanne taustalla alkoi tiivistyä muutama viikko sitten, kun Team Jokerien omistaja Joel Harkimo vihdoin ymmärsi, ettei Jokerit voi uskottavasti tavoitella miesten joukkueelle sarjapaikkaa Suomessa niin kauan kuin hän on taustalla.

Team Jokerit oy -hankkeessa omistajana ollut Joel Harkimo ei ole myöskään mukana uuden yhtiön toiminnassa.

"Team Jokerit oy:n tavoite oli koko ajan rakentaa Jokereille uusi, mahdollisimman laaja omistuspohja. Teimme parhaamme seuran tulevaisuuden rakentamiseksi, mutta tässä tilanteessa uusi yhtiö ilman mukanaoloani on Jokereiden kannalta paras vaihtoehto. Olen vilpittömän iloinen uudesta porukasta, joka lähtee vetämään Jokereita kohti tulevaisuutta”, Joel Harkimo kommentoi tiedotteessa.

Joel Harkimo ei pystynyt etäännyttämään omistajuuttaan isästään, kansanedustaja Harry Harkimosta. Hän on suomalaiselle kiekkoyhteisölle punainen vaate.

Pitkään oli selvää, että mikään sellainen organisaatio, jossa mukana on Harkimo, ei ole tervetullut ainakaan SM-liigaan.

Lue lisää: Joel Harkimo jää pois Jokereista

Uuden porukan tavoitteena on pelata Mestiksessä jo ensi kaudella.

Koska entisen Hartwall-areenan tilanne on pakotteista ja venäläisomistajien mielenliikkeistä johtuen täydellisessä pattitilanteessa, uuden organisaation on löydettävä pelipaikka jostain syksyllä 2023 alkavaksi kaudeksi.

Mestiksessä – ja liigassakin – voi poikkeusluvalla pelata myös eri paikkakunnan areenassa kuin minne seura on rekisteröity, joten Espoon Metro-areena voi olla Jokerien pelipaikka.

Espoon Tapiolassa sijaitseva Metro-areena toimii Mestiksen tämän hetken kärkijoukkueen Kiekko-Espoon kotihallina. Aiemmin samassa hallissa SM-liigaa pelasi Espoon Blues.

Metro-areena oli myös Team Jokerien vaihtoehto, kun siltä suljettiin ovet Helsingin jäähalliin Nordenskiöldinkadulla.

Jo aiemmin kaupunki ilmoitti edelliselle taustaryhmälle, ettei sieltä aukea vuoroja ainakaan koko ensi kaudeksi.

Tosin kaupungin tiedote päättyi ukaasiin, jonka mukaan vuoroja on vaikea järjestää myöhemminkään, jos seuran omistajakuviota ei tehdä selväksi.

Tämän suhteen uusi Jokerit saattaa seilata hyvinkin erilaisin purjein, koska nyt ainakin näyttää siltä, että Saarnin ryhmä on katkonut kaikki siteet sekä KHL-Jokereihin että Harkimoihin.

Jokerien entinen kotiareena seisoo tyhjillään Helsingin Ilmalassa.

Tapparan kasvatti Saarni oli lupaava juniori, jonka uran katkaisi paha jalkavamma, kun hän oli 18. Hän pelasi silloin Kanadan juniorisarjoissa. Pian loukkaantumisen jälkeen Saarni perusti ensimmäisen yrityksensä 19-vuotiaana. Universal Players on sen jälkeen välittänyt satoja pelaajia Pohjois-Amerikkaan juniorisarjoihin ja yliopistoihin.

Saarni oli mukana myös Olli Jokisen kiekkoakatemiassa Floridassa. Viima Hockey tekee nyt tiivistä yhteistyötä Mikkelin Jukurien kanssa toista kautta.

Muutettu 19.15: Ossi Väänänen, Teuvo Teräväinen sekä Esa Lindell ovat kaikki Jokerien entisiä pelaajia. Aiemmin heistä kerrottiin kasvatteina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat