Iivo Niskasen reilu ele teki jumbohiihtäjä Carlos Quintanaan suuren vaikutuksen – Niskanen saa kutsun Kolumbiaan

Carlos Andres Quintana on edelleen Iivo Niskaselle äärettömän kiitollinen ja kutsui nyt suomalaisen rullahiihtotapahtumaan Kolumbiaan.

Iivo Niskanen halasi lämpimästi Carlos Andres Quintanaa vuoden 2022 talviolympialaisissa. Suomalainen voitti 15 kilometrin (p) kilpailun, kolumbialainen jäi viimeiseksi.

22.2. 17:49

Planica

Tällaiset terveiset lähetti keskiviikkona kolumbialaishiihtäjä Carlos Andres Quintanalle, 38, kolminkertainen olympiavoittaja Iivo Niskanen ennen niin sanotusti kehittyvien hiihtomaiden urheilijoiden karsintakilpailua MM-kisojen 15 kilometrin (v) väliaikalähtöön:

”Kerro terveisiä. Seuraan mielenkiinnolla hänen kehittymistään hiihtäjänä.”

Vuosi sitten näiden kahden kohtaaminen Zhangjiakoun olympiakisoissa nousi suorastaan megalomaaniseksi mediahitiksi.

Jo voittonsa 15 kilometrin (p) kilpailussa varmistanut Niskanen halasi lämpimästi kilpailussa viimeiseksi jäänyttä Quintanaa tämän tultua uupuneena maaliin.

Kuvat saivat maailmalla valtavan levityksen, ja suomalaisen osoittamaa olympiahenkeä ylistettiin. Quintana sijoittui 95:nneksi vajaa 18 minuuttia hitaampana kuin Niskanen.

Kun Quintana keskiviikkona Planicassa oli sijoittunut karsintakilpailussa 47:nneksi runsas seitsemän minuuttia kärjestä, hän herkistyi muistelemaan vuoden takaista episodia.

”Se merkitsee minulle edelleen valtavasti, ja olen hänelle [Niskaselle] äärettömän kiitollinen. Siihen hetkeen tiivistyi kaikki, mikä olympiahengessä on hyvää”, ennen hiihtouraansa rullaluistelussa ja triathlonissa kilpaillut Quintana kertoi.

Lue lisää: Iivo Niskanen jäi odottamaan Kolumbian jumbohiihtäjää maaliviivalle – reilu ele ihastuttaa maailmalla: ”Oi, mikä kaunis kuva!”

Lue lisää: Iivo Niskasen hieno ele päätyi etusivun uutiseksi Kolumbiassa, vaikka kisoja ei maassa juuri seurata

”Se oli myös pieni mainos sille, että huippumaiden ulkopuoleltakin tulee hiihtäjiä. Mekin haluamme kehittää lajia kotimaissamme.”

Koska Kolumbia sijaitsee tropiikissa, Quintana harjoittelee pääasiassa rullasuksilla, joilla Niskanenkin etenee muutama sata tuntia joka vuosi. Vuoristoisen maan hyväkeuhkoiset urheilijat tunnetaan kestävyyslajeissa pääasiassa pyöräilystä.

Juuri rullahiihtoon liittyen Quintana ja Kolumbian joukkueenjohtaja, olympiahiihtäjä Sebastian Uprimny esittivät Niskaselle Ilta-Sanomien kautta kutsun.

”Meillä on Kolumbiassa upeita rullahiihto­tapahtumia, ja haluamme kutsua hänet mukaan kunniavieraaksi ja kilpailijaksi. Kolumbiasta löytyy myös korkeassa ilmanalassa sijaitsevia urheilukeskuksia, joissa Iivo voisi saada laadukkaan harjoitusleirin”, Uprimny kehui Etelä-Amerikan pohjoisosassa sijaitsevaa, noin kolme kertaa Suomen kokoista luonnonkaunista maata.

Suomalaisista kestävyysurheilijoista Kolumbiassa kävivät harjoittelemassa ainakin 1970-luvun eliittikestävyysjuoksijat.

Uprimny vakuutti, että on kutsun kanssa tosissaan ja yrittää saada Niskaseen yhteyden.

Lue lisää: Iivo Niskasella on kaksi rajua vaihtoehtoa MM-kultaan

Quintana ja Uprimny ovat seuranneet kansainvälisestä hiihtomediasta kiinnostuneina Niskasen kautta, joka alkoi dramaattisesti koronatartunnalla.

”Hän ottaa näistä kisoista mitalin. Hän on meidän suosikkihiihtäjämme”, Quintana sanoi.

Lue lisää: Jasmi, 8, asetti 18 vuotta sitten HS:ssä hurjan tavoitteen – sen jälkeen hän on yllättänyt epäilijät ainakin kahdesti

Lue lisää: Kerttu Niskasella on mies, joka käyttää vaimostaan puhuessaan sanaa me – yhteisestä syystä

Lue lisää: Kerttu Niskasen some­mässäily luksus­autostaan sai monet suuttumaan

Lue lisää: Nämä yhdeksän asiaa pitää olla hallussa, jotta Suomi voi menestyä MM-hiihdoissa

Lue lisää: Kuninkaallisille on nyt kysyntää – he ovat ehdolla MM-latujen valtiaiksi

Lue lisää: Huoltopäällikkö Mika Venäläinen vastaa lopettamishuhuihin: ”Ei ole kukaan kysynyt minulta”

Lue lisää: ”Tällainen lyötiin kouraan” – Lauri Vuorinen kaivoi repustaan erikoisen hiihtoasun

Lue lisää: Tällaisia ovat Planican kavalat ladut – Iivo ja Kerttu Niskaselta on lupa odottaa suuria tekoja

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat