”Euroopan paras joukkue nöyryytti”, sanoi Ville Peltonen HIFK:n 8–2 häviöstä

Tappara teki avauserään viisi maalia ja voitti HIFK:n 8–2. HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen sanoi joukkueen lamaantuneen takaiskuista.

Tappara vyöryi HIFK:n maalille vastustamattomasti.

22.2. 19:29 | Päivitetty 22.2. 21:55

Tampere

”Euroopan paras joukkue nöyryytti, ja silloin on syytä nöyrtyä, saada oppia ja käsitellä se.”

Päävalmentaja Ville Peltonen tiivisti HIFK:n illan osuvasti pelin jälkeen. Tappara oli ylivertainen vastustaja Tampereen keskiviikkoillassa, eikä jättänyt helsinkiläisvieraille tippaakaan mahdollisuuksia.

Loppulukemat Nokia-areenalla olivat 8–2.

Isännät aloittivat illan juhlimalla CHL-voittoaan viirin nostamisella, ja sen jälkeen juhlat siirtyivät kaukalon puolella. Ajassa 13.59 kotijoukkue karkasi jo 5–1-johtoon Kristian Tanuksen osumalla.

HIFK:n maalilla aloitti 17-vuotias Eemil Vinni, mutta hänelle Peltonen antoi täyden synninpäästön illasta, kuten tilalle avauserässä luistelleelle Severi Soukallekin.

Sapiskaa sai sen sijaan maalivahtien edessä nähty puolustuspeli, joka oli Peltosen mukaan ottelun alussa huonoa.

”Liian pehmeää, paljon viiveitä ja hävittiin kamppailuita. Ei saatu kontrolloitua Tapparan mailoja maalin edessä”, Peltonen luetteli.

”Ei ollut nuorten maalivahtien vika ollenkaan.”

HIFK:n maalit ottelussa tekivät Leevi Teissala ja Roni Hirvonen.

HIFK pelasi ottelussa ilman ykkösmaalivahtiaan Roope Taposta. Taponen vaihdettiin pois maalilta tiistain Sport-ottelussa, eikä hän ollut pelikunnossa keskiviikkona. HIFK:n verkkosivuillaan kertoman mukaan Taposen tilannetta tarkkaillaan päivä kerrallaan.

Vinni tuli jo tiistaina Taposen tilalle ja aloitti keskiviikkonakin.

HIFK jahtaa tiukasti paikkaa kuuden joukossa. Pelin tärkeys oli tiedossa, ja Peltonen arvioi latauksen menneen yli.

”Tehtiin tästä pelistä meille todella tärkeä ja näytti vähän menevän yli. Se näkyi täysin lamaantumisena siinä kohtaa, kun ensimmäisiä takaiskuja tuli. Hermostuneisuus levisi eikä saatu sitä pysähtymään. Sopivasti oli kaikennäköisiä taukoja, mutta se ei auttanut”, Peltonen myönsi.

Peltonen ei hiiskunut Taposen tilanteesta tarkemmin. Hän viittasi joukkueen pelanneen jo hetken aikaa omia pudotuspelejään. Heikon alkukauden jälkeen HIFK on tarvinnut voittaja ja onnistunut raapimaan niitä niin, että paikka kuuden joukossakin on mahdollinen. Se toisi suoran paikan puolivälieriin.

”Ehkä siinä se suurin viisaus piileekin, että yhden pelin kun sarjassa häviää, niin pitää päästä nopeasti eteenpäin ja olla taas valmiina perjantaina.”

Perjantaina HIFK pelaa Kouvolassa Kookoota vastaan. Murskatappion jälkeen ottelu on tärkeä, jotta joukkue palaisi raiteilleen.

Joukkue piti pitkään palaveria ottelun jälkeen. Perjantaina valmistautumisen on onnistuttava paremmin.

”Ilman muuta on meidän työtä valmistua näihin peleihin. On tehty sitä erittäin hyvin, mutta tänään se meni pieleen.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat