Antti Suomela hämmästyttää maaleillaan Ruotsissa – uhkaa jopa kaikkien aikojen ennätystä

Antti Suomelasta on tulossa ensimmäinen suomalainen SHL:n pistepörssin voittaja sitten vuosituhannen vaihteen.

Antti Suomela pelasi koko viime kauden AHL-farmiliigassa Toronto Marliesin riveissä. Paluu Eurooppaan on ollut jättimenestys.

24.2. 8:55 | Päivitetty 24.2. 9:32

Pohjois-Amerikasta täksi kaudeksi takaisin Eurooppaan palannut suomalaiskiekkoilija Antti Suomela on ollut koko kauden suorastaan hurjassa vireessä.

Ruotsin pääsarjassa IK Oskarshamnin riveissä pelaava Suomela johtaa ylivoimaisesti SHL.n piste- ja maalipörssejä.

Suomelan 45 ottelussa tekemät 35 maalia on 12 enemmän kuin kenelläkään muulla, ja pistepörssissä alle 20 pisteen päähän yltää vain ketjukaveri Patrik Karlkvist.

Espoolaislähtöinen 28-vuotias sentteri hämmästytti Ruotsin kiekkokansaa jälleen kerran torstaina Linköpingiä vastaan, kun hän laukoi maalin aivan mitättömästä kulmasta.

Suomela on tehnyt maalin nyt kuudessa perättäisessä ottelussa.

”Antti Suomela, kaikki menee sisään”, hämmästeli C More -kanavan selostaja.

Suomelasta voi hyvinkin tulla ensimmäinen suomalainen SHL:n pistepörssin voittaja sitten kauden 1999–2000, jolloin Juha Riihijärvi oli pisteykkönen. Hän on jo rikkonut Esa Keskisen tekemän suomalaisten yhden kauden piste-ennätyksen.

Espoon Palloseuran kasvatti Suomela uhkaa jopa SHL:n kaikkien aikojen maaliennätystä. 35 maalilla hän jakaa jo kuudetta sijaa, ja otteluita Oskarshamnilla on jäljellä vielä kuusi.

Ennätystä hallussaan pitää NHL:ssäkin vuosia pelannut Håkan Loob, joka teki kaudella 1982–1983 42 maalia vain 36 ottelussa.

Alle 20 000 asukkaan Oskarshamnin pikkuseura on ollut SHL:n kuluvan kauden suurin yllättäjä, ja parhaillaan se on sarjassa jopa neljäntenä. Suomelan lisäksi joukkueessa isossa roolissa pelaavat myös puolustaja Juuso Riikola ja hyökkääjä Ahti Oksanen.

Suomela vietti Pohjois-Amerikassa neljä kautta ja pelasi NHL:ssä San Jose Sharksissa 51 ottelua tehoin 4+11. Sveitsiläislähteiden mukaan hänen ensi kauden seuransa olisi Sveitsin liigassa pelaava Lausanne HC.

Oikaisu 24.2. kello 9.30: Korjattu viimeisin suomalainen pistepörssin voittaja Esa Keskisestä Juha Riihijärveksi ja kausi 1995–1996:sta 1999–2000:ksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat