Arsi Ruuskanen kaatui karmeasti MM-kisassa – törmäsi mainosaidan tolppaan

Ruuskanen vietiin Jesenicen sairaalaan. Jalkavamma on kivulias.

Arsi Ruuskanen kuvattuna keskiviikkona.

24.2. 17:20 | Päivitetty 24.2. 19:15

Planica

Suomalaishiihtäjä Arsi Ruuskanen kaatui pahasti MM-debyytissään yhdistelmähiihdossa. Ruuskanen ajautui radalta pitkän laskun jälkeisessä, vasemmalle kääntyvässä mutkassa ja osui rataa ympäröiviin aitoihin.

Törmäys tapahtui päin mainosaidan tolppaa.

Ruuskanen satutti jalkaansa.

Hänet vietiin moottorikelkalla pois ladulta. Sieltä matka jatkuu ambulanssilla Jesenicen sairaalaan, noin kymmenen minuutin ajomatkan päähän Planican stadionista, Suomen joukkueen lääkäri Maarit Valtonen kertoi.

Valtosen mukaan Ruuskanen ei ole ”kuolemankielissä”. Vamma oli kuitenkin kivulias, ja sen laatu selviää pian röntgenkuvissa.

Joukkueen toinen lääkäri Janne Pesonen on Ruuskasen mukana sairaalareissulta.

Ruuskasen kaatuminen ei näkynyt tv-kuvissa. Sen nähnyt Perun maajoukkueen suomalainen huoltomies kertoi kisan jälkeen tilanteesta lisätietoja Ylellä.

"Siinä on kakkosnelosista tehtyjä mainostauluja pystyssä. Ihan käsittämättömässä paikassa oikeasti”, huoltomies sanoi.

”Ei pitäisi mielestäni olla noin vauhdikkaassa paikassa tuollaisia mainostauluja. Joku verkko tai jotakin pitäisi olla. Veikkaan, että siinä tapahtuu huomenna joku muutos.”

Ruuskasen kanssa samassa rytäkässä kaatui muitakin hiihtäjiä. Vauhti oli todella kova, ja suomalaisen suksen kantti mitä ilmeisimmin petti hänen allaan.

Juttua täydennetty 24.2.2023 kello 18.38: Lisätty Perun huoltomiehen kommentit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat