Kalle Järvilehto kritisoi rajusti slopestylen MM-rataa: ”Ihan naurettavaa hommaa taas”

Järvilehti jäi niukasti finaalipaikasta MM-kisoissa.

Kalle Järvilehto kisaa lumilautailun MM-kisoissa.

24.2. 18:15

Bakuriani

Kalle Järvilehto ylsi parhaana suomalaisena sijalle 18 lumilautailun MM-kisojen slopestylen karsinnassa. Finaalipaikka jäi Järvilehdolta haaveeksi Georgian Bakurianissa, sillä finaaliin eteni 16 parasta.

Järvilehto lateli kritiikkiä Lumilautaliiton tiedotteessa siitä, etteivät reilit (laudalla liu'uttavat kaiteet) luistaneet lainkaan. Hän kertoi helpottaneensa laskuaan ”aika paljon”.

”MM-kisat ja jengi ottaa mahalleen ensimmäisestä reilistä, kun ei luista yhtään. En tiedä, pitäisikö sen enää yllättää yhtään, että tämä on ihan naurettavaa hommaa, mutta aina se silti yllättää. On taas aika ärsyyntynyt olo”, Järvilehto sanoi.

Hankaluuksia on tuonut myös sää.

”Kolme päivää hirveässä kelissä koittanut hypätä ja suunnitella rania. Sitten sääennuste näyttää kisapäivälle hyvää keliä. Treeneissä oli tänään vähän pilvistä, mutta siinä pääsi laskemaan.”

Mikko Rehnberg oli karsinnoissa sijalla 41 ja Valtteri Kautonen 51:s. Kautonen satutti itseään avauslaskussaan eikä laskenut toisella kierroksella. Karsintojen parhaat olivat Japanin Takeru Otsuka ja Yhdysvaltain Chris Corning.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat