HIFK:n Iiro Pakarinen teki yhden uransa erikoisimmista maaleista: ”Yritin tehdä ihan pienen liikkeen”

IFK hävisi jatkoajalla KooKoolle. Kaksi maalia tehnyt ja yhden syöttänyt Pakarinen oli mukana jokaisessa IFK:n maalissa, vaikka avausosumasta ei pisteitä tullutkaan.

Iiro Pakarinen teki IFK:n toisen ja kolmannen maalin, syötti neljännen osuman ja oli vahvasti pohjustamassa avausmaalia maskipelillään. Arkistokuva.

24.2. 21:08 | Päivitetty 24.2. 22:42

KooKoo–HIFK 5–4 ja.

Kaikissa Helsingin IFK:n maaleissa mukana olleen Iiro Pakarisen tehoilta takasi perjantaina IFK:lle pisteen Kouvolassa. Tuloksena oli kuitenkin tappio, kun KooKoo kukisti IFK:n ensimmäistä kertaa lähes kolmeen vuoteen kotikaukalossaan.

5–4-voittomaalin laukoi entinen IFK-pelaaja Teemu Engberg, joka upotti kiekon jatkoajalla b-pisteiden välistä ohi Niilo Halosen. Edellisen kerran IFK oli hävinnyt Kouvolassa maaliskuussa 2020.

Pakarinen iski IFK:n toisen osuman ylivoimalla takatolpalta Kristian Vesalaisen loistosyötöstä. Kolmas maali syntyi alivoimalla, kun KooKoo-vahti Nick Malík tuli kiekkoa vastaan kauas maaliltaan ja avasi päin Pakarista.

Olympiavoittaja oli lähtenyt karvaamaan kiekkoa, kun KooKoon Joose Antosen syöttö siniviivaan Kalle Loposelle meni puolustajan ohi aina omalle puolustusalueelle saakka.

”Yritin tehdä ihan pienen liikkeen vaan: vähän niin kuin luistimella ensin vasemmalle ja sitten menenkin oikealle”, Pakarinen kertasi ajatuksiaan.

”Yleensä veskarit kyllä ovat saaneet sen kiekon ohi, mutta tällä kertaa kävi minulla hyvä tuuri, että se osui luistimeen tai johonkin ja pääsi laittamaan tyhjiin.”

Alivoimalla uurastava Pakarinen ei ole aiemmin urallaan tehnyt vastaavaa osumaa.

”Hyvä kun pomppii joskus.”

Varsinaisen peliajan lopussa Pakarinen pohjusti ketjukaverinsa Juha Jääskän etukulmasta laukoman 4–4-tasoituksen.

Pakarinen keräsi KooKoota vastaan kolme tehopistettä. Avausmaalissa hänen kädenjälkensä näkyi vahvana maskipelinä Malíkin edessä. Otso Rantakari sai laukoa kiekon vapaasti maaliin, kun Kristian Vesalainen ja Eetu Koivistoinen olivat sahanneet KooKoon alivoimaneliön hajalle. Osumaa tarkasteltiin pitkään videolta.

Pakarinen ei ollut varma siitä, tullaanko maali hyväksymään. Hän oli yhdessä puolustaja Juho Rautasen kanssa aivan Malíkin edessä, mutta kumpikaan ei häirinnyt tätä.

”Olin vähän siinä maalivahdin alueella kyllä, mutta yritin välttää kontaktia, enkä mielestäni osunut. Loppuun vähän hyppäsin pois maalivahdin alueelta. Tiesin sen, että kontaktia maalivahtiin ei ollut, mutta koskaan ei kuitenkaan tiedä, miltä se videolla näyttää. Onneksi hyväksyttiin.”

Koska maalitilanne tarkastettiin KooKoo-valmennuksen haaston jälkeen, merkitsi epäonnistunut haasto maalin hyväksymisen lisäksi sitä, että IFK sai jatkaa ylivoimalla – ja juuri silloin Pakarinen iski avausmaalinsa takatolpalta Engbergin edestä.

KooKoon varsinaisen peliajan osumista vastasivat Olli Korhonen, Joose Antonen, Eero Teräväinen ja Linus Andersson.

”Tasainen pelihän se oli. Nousimme 2–0-johtoon, mutta sitten ehkä otettiin vähän jalkaa kaasulta ja vastustaja tuli tasoihin. Viimeisessä erässä tulimme vielä takaa hyvin maalin päästä tasoihin, mutta se ei ihan riittänyt voittoon, vaikka paikkoja oli”, Pakarinen kertasi.

Kahdesti peräkkäin hävinnyt IFK saa mahdollisuuden orastavan tappioputkensa katkaisuun keskiviikkona kotijäällään Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan.

”Otetaan tästä hyvät asiat mukaan. Tässäkin pelissä oli kuitenkin paljon hyvää – teimme yv:llä muutaman maalin ja saimme pitkiä hyökkäyksiä, mutta emme olleet tarpeeksi tehokkaita”, Pakarinen sanoi.

”Vielä kun päästään ytimeen, saadaan yksi äijä sinne maalille ja toimitetaan enemmän kiekkoa, niin onnistumme varmasti paremmin.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat