Petter Northug jyrisee suomalais­hiihtäjän rajusta kohtalosta – ”Nyt on vaarallista”

Arsi Ruuskanen satutti yhdistelmähiihdossa jalkaansa niin pahasti, että hänet kiidätettiin sairaalaan. Petter Northugin mielestä tällaista ei saisi tapahtua.

Arsi Ruuskanen kaatui MM-kisoissa pahasti.

24.2. 19:18

Planica

Pehmeä ja paikoin vaarallinen latu herätti huolta miesten yhdistelmähiihdossa perjantaina.

Arsi Ruuskanen kaatui kovasta vauhdista heti avauskierroksella, satutti jalkaansa ja joutui sairaalaan. Rata oli kaatumiskohdassa todella mössöinen.

Suomalaisista myös Perttu Hyvärinen kaatui. Muiden maidenkin urheilijat vetelivät kisan tuoksinassa katolleen.

Sijalle 22 sivakoineen Remi Lindholmin kokemukset kertovat kaiken ladulla vallinneesta sirkuksesta.

”Aika monta kertaa meinasin heittää nurin, kun joku kaatui eteen. Siellä oli irtonaisia suksia ja puolikkaita sauvoja alamäissä. Niitä joutui väistämään. Skeittiosuudella yksi sveitsiläinen kaatui eteen ja jouduin hyppäämän hänen ylitseen”, Lindholm kertasi.

Hän kuvaili ladun kuntoa ”huonoksi”.

”Onneksi latuprofiili oli sen verran kova, niin pehmeys ei haitannut itse suoritusta pahasti. Sohjoista oli, mutta ylämäessä pääsi onneksi parantelemaan asemia.”

Myös Remi Lindholmilla oli vaikeuksia pysyä pystyssä.

Mutkien huonoa kuntoa edesauttoi se, etteivät järjestäjät suolanneet latua lainkaan. Suola koventaa hiihtoväylän pintaa.

Norjan hiihtolegenda Petter Northug sanoi arvanneensa heti suolaamattomuuspäätöksestä kuultuaan, että kisassa rytisee.

”Alamäet olisi pitänyt suolata. Nyt on vaarallista, kun lumi on pehmeää hilettä ja sen alta paljastuu jäätä. Siinä voi olla hyvin vaikeaa hallita välinettä.”

Norjan TV2:n asiantuntijana Planicassa toimiva Northug oli pahoillaan Ruuskasen kohtalosta.

”Se ei ole lainkaan hyvä juttu. Näin ei pitäisi tapahtua maailmanmestaruuskisoissa, se on ihan selvä. Alamäissä oli todella hankalaa, sen näki monissa kohdissa. Tilanne menee vieläkin kriittisemmäksi, jos tätä alkaa tapahtua muinakin kisapäivinä”, hän päätti.

Kilpailun voitti Norjan Simen Hegstad Krüger ennen maanmiehiään Johannes Høsflot Klæboa ja Sjur Røtheä. Hyvärinen oli parhaana suomalaisena kymmenes.

Ruuskanen vietiin kisapaikalta sairaalaan, jossa hänen jalkansa röntgenkuvataan. Hiihtoliitto ei ole kisan jälkeen tiedottanut hiihtäjän voinnista.

Lue lisää: Arsi Ruuskanen kaatui karmeasti MM-kisassa – törmäsi mainosaidan tolppaan

Lue lisää: Perttu Hyväriselle kovat sakot – Hiihtopomo: ”Ei mitään seliteltävää”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat